107-54

Datum: zondag 10 november 2019 · 16:00

U21 tikt de honderd aan

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden mocht het afgelopen zondag in eigen huis opnemen tegen Triple Threat. De Leidse ploeg haalde flink uit en tikte de 100 aan. Na een ruststand van 50-32 werd de wedstrijd namelijk gewonnen met 107-54.

In het eerste kwart begonnen de mannen scherp aan de wedstrijd. Nadat de sprongbal voor de Leidenaren was en er in korte tijd een stand van 7-0 op het scorebord stond, nam de coach van Triple Threat een time-out. In dit kwart werd er lekker gescoord en ook de verdediging was op orde. Aan het einde van het eerste kwart was het 27-13.

Het tweede kwart begon met een ‘’Tijmen de Haas-show’’ met 9 punten op rij: een score, een driepunter, wederom een score gevolgd door een dunk. Bart van Rixtel schoot een vrije worp raak en Tijmen wist opnieuw 5 punten achter elkaar te scoren. De ruststand was 50-32.

Na de rust volgde er een rommelig derde kwart bij beide teams. In het vierde kwart werd er door de Leidenaren weer beter verdedigd en volop gescoord. Mees van Leeuwen liet een mooie dunk zien en daarna nog een alley-oop op aangeven van Nezar Kanbier. De eindstand werd 107-54.

Coach Alpha was tevreden en ziet de defense beter worden. Het derde kwart was wat rommelig, maar in het vierde kwart werd er, net als in de eerste helft van de wedstrijd, weer prima gespeeld.

Scores: Tijmen de Haas 21, Mees van Leeuwen 20, Lucas Kruithof 11, Nezar Kanbier 11, Rick van der Salm 10, Yaëll dos Santos Borges 8, Bart van Rixtel 7, Kasper van Osnabrugge 7, Jeffrey Hesseling 5, Troy Koehler 5 en Sedale Veira 2

De volgende wedstrijd is op vrijdag 15 november om 21.00 uur. Er wordt gespeeld in en tegen Rotterdam.