Het boegbeeld en de trots van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is het eerste team, de eredivisieploeg in de Dutch Basketball League. Maar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is meer dan basketball. ‘Wij hechten heel veel waarde aan onze maatschappelijke functie.

In samenwerking met de gemeente en scholen en brengen wij met basketbal de jeugd in beweging. We zijn actief op vele pleintjes in de stad met pleintjesbasketball en verzorgen clinics bij meerdere scholen.

Daarnaast nodigen we samen met onze strategic partner Zorg en Zekerheid regelmatig groepen uit die het verdienen om een keer in het zonnetje gezet te worden. Zo hebben we onder andere brandweer, politie -en ambulance personeel in de hal gehad.  Ook ondersteunen we meerdere goede doelen.

We doen veel meer dan mensen denken en weten.

 

Jaarlijks verzorgt Zorg en Zekerheid Leiden Basketball honderden van clinics op basisscholen, voortgezet onderwijs en pleintjes. Basketbal wordt als middel ingezet om kinderen te leren over groepsdynamiek en onderwerpen als pesten, respect, gezondheid en meer bewegen bespreekbaar te maken.