Basketball in de wijk

Basketball in de wijk

Al weer voor het vierde jaar op rij is Zorg en Zekerheid Leiden Basketball terug te vinden op verschillende pleintjes in Leiden.

Basketball in de Wijk is het sociaal maatschappelijke project van de eredivisionist uit Leiden en wordt steeds populairder onder de jongeren die actief zijn op de pleintjes. In samenwerking met TOS (Thuis Op Straat) staan er namens Zorg en Zekerheid Leiden studenten van het ROC sport en bewegen (drie dagen per week) op zeven verschillende pleintjes in Leiden. Zij verzorgen basketballtrainingen aan de jongeren uit de wijk. Ook de spelers van het eerste team bezoeken de pleintjes en zorgen daarmee voor veel enthousiasme bij de jeugd Dit project is een initiatief van TopsportNU en Zorg en Zekerheid Leiden en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden en de grote woningcorporaties van Leiden: Portaal en Ons Doel.

Langzaam maar zeker wordt Basketball in de Wijk een begrip. Waar vorig jaar het aantal jongeren al bijna verdubbelde zien we dit jaar nog meer kinderen die actief meedoen met de basketballtrainingen. Nieuw dit jaar is de strippenkaart. Jongeren die actief de pleintjes bezoeken worden geregistreerd en krijgen na elke training een stempel. Met deze stempels kunnen ze gedurende het traject incentives verdienen. Wanneer ze hun strippenkaart vol hebben dan kunnen ze een wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden bezoeken. Dit blijkt een groot succes en steeds meer kinderen stromen hierdoor naar de pleintjes.