Ik ben Tee, de mascotte van ZZ Leiden. Nee ik ben geen kikker, ik ben ook geen hagedis of een salamander. Ik ben een T-Rex, maar dan een lieve met een voorliefde voor basketbal.

Dat ik gek ben op basketbal is ook niet zo gek. Ik kom uit Amerika en daar is iedereen fan van basketbal. Ik ben bij Leiden terecht gekomen door Trix, de T-Rex die bij Naturalis is te bewonderen. Toen zij vanuit Amerika naar Leiden verhuisde ben ik gezellig meegekomen.

Al snel hoorde ik dat ZZ Leiden op zoek was naar een nieuwe mascotte en na een gesprek met de voorzitter mocht ik het gaan proberen. Ik weet nog steeds niet of die arme man wel nee tegen me durfde te zeggen want hij staarde alleen maar naar m’n grote tanden. Zelfs nu nog loopt hij met een boogje om me heen. Ik zal ‘m toch een keer vertellen dat ik vegetariër ben!

Sindsdien banjer ik bij alle wedstrijden van ZZ Leiden door de hal en zorg ik (hopelijk) voor een grote glimlach op het gezicht van de kinderen en stiekem ook van de volwassenen.

Dus als je de volgende keer bij een wedstrijd bent en me ziet lopen, niet schrikken, ik bijt niet..maar geef wel hele fijne knuffels en een high five ben ik ook heel goed in.

Personalia

Naam: Tee

Diersoort: Tyrannosaurus Rex (T-Rex)

Geboortedatum: 65 miljoen jaar geleden  - op een dinsdag

Beroep: Professioneel Entertainer bij ZZ Leiden

Geslacht: Ja heel vroeger, maar alleen als ik honger had. Tegenwoordig doe ik alleen maar aan knuffels en high fives

Persoonlijkheid: Enthousiast, positief, in voor een geintje, speelt zelf graag basketbal

Email: tee@eredivisiebasketballleiden.nl