ZZ Leiden - Telenet Giants Antwerp

Zorg en Zekerheid Leiden speelt vanavond de voorlaatste thuiswedstrijd in de Elite Gold van de BNXT League. Tegenstander is Telenet Giants Antwerp. De ploeg uit Antwerpen heeft in Nederland eerder al verloren van Heroes Den Bosch en Landstede Hammers. De nummer twee van België was in Antwerpen wel te sterk voor een gehandicapt Zorg en Zekerheid Leiden: 85-73.

Bij de formatie van de bij ons bekende coach Ivica Skelin kwam het meeste gevaar van de snelle guard Rasir Bolton (25 punten) en de lange center Nikola Jovanovic (16 punten en 10 rebounds). van Buggenhout, Yoeri Schoepen, Jackson Kreuser en Justice Sueing. Komende zaterdag zal Roby Rogiers weer terugkeren, nadat hij tegen het einde van de Belgische Domestic League geblesseerd was geraakt.

In Antwerpen moest Zorg en Zekerheid Leiden het stellen zonder Roeland Schaftenaar. Vorige week vrijdag was hij tegen Hubo Limburg United weer inzetbaar. De ervaren center bleef rustig, was altijd aanspeelbaar en zette een mooi lijstje statistieken neer: 7 punten, 8 rebounds en 7 assists. Tajion Jones had zijn schot weer teruggevonden (9 uit 14) en werd topscorer met 21 punten. Luuk van Bree schoot 4 uit 4 van achter de driepuntslijn om uit te komen op 14 punten. Alex Gross kwam tegen Limburg United niet uit de verf, maar was tegen Telenet Giants Antwerp nog topscorer met 21 punten.

Buiten het nemen van revanche tegen de Antwerpenaren, staat er ook voor Zorg en Zekerheid Leiden nog wat meer op het spel. Het gat met Heroes Den Bosch is inmiddels gedicht. Als Zorg en Zekerheid Leiden in de laatste vier wedstrijden er één meer wint dan Heroes Den Bosch, dan gaat de Leidse formatie de play-offs in met thuisvoordeel in alle series. Door de eerdere resultaten van Donar en Landstede Hammers is nu al zeker dat de Leidse formatie tot en met de halve finale van de play-offs thuisvoordeel geniet.

Wij wensen u een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd!

Opstellingen

                           ZZ Leiden              Telenet Giants Antwerp
2 G Maarten Bouwknecht 1 G Feie Tallir
3 G Tajion Jones 2 G Keevan Veinot
5 G Marijn Ververs 3 G Salim Kediambiko
8 GF Liam van der Schalie 8 G Jo van Buggenhout
9 F Stan van den Elzen 9 F Vince van Cleemput
10 C Roeland Schaftenaar 11 F Justice Sueing
11 F Duko Bos 12 F Seppe Willems
12 F Jibbe Sicking 13 F Yoeri Schoepen
13 F Luuk van Bree 14 C Roby Rogiers
17 F Lucas Kruithof 29 F Jean-Marc Mwema
21 G Loek van Zeil 32 C Nikola Jovanovic
22 F Brock Gardner 34 F Jackson Rocky Kreuser
45 C Alex Gross 45 G Rasir Bolton
Coach Douglas Spradley Ivica Skelin

 

ZZ Leiden Speelschema en uitslagen

om het volledige wedstrijdprogramma en uitslagen van ZZ Leiden te zien klik HIER

Stand in de BNXT League

Om de stand in de BNXT League te zien klik HIER

 

BNXT Speelschema en uitslagen

Voor een compleet overzicht van de wedstrijden en uitslagen in de BNXT League klik HIER