65-73

Datum: vrijdag 15 november 2019 · 21:00
Locatie: Alexanderhal, Rotterdam

U21 wint moeizaam in Rotterdam

De mannen van het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelden afgelopen vrijdagavond in Rotterdam. Tegen een team wat tot nu toe pas één wedstrijd heeft gewonnen, zou je mogen verwachten dat dit geen probleem hoeft te zijn. Niets bleek minder waar. Na een ruststand van 33-35 in het voordeel van de Leidenaren werd het uiteindelijk een matige overwinning 65-73.

Helaas speelde Lucas Kruithof niet mee vanwege een rugblessure, maar Troy Koehler was gelukkig hersteld van zijn blessure. De eerste score voor Leiden was afkomstig van Kasper van Osnabrugge die er gelijk een driepunter in knalde. Toch waren de Leidenaren niet goed bij de les. De Rotterdammers waren duidelijk niet van plan om te gaan verliezen en speelden erg fysiek. De start van Zorg en Zekerheid Leiden was stroef en ondanks een dunk van Eloi Nimako kwamen de Leidenaren niet echt tot scoren. Ook in het tweede kwart bleven de Rotterdammers fysiek spelen en werd er door de arbitrage een hoop toegestaan. De Leidse mannen gingen naar de kleedkamer met een kleine voorsprong. De ruststand was 33-35.

Na de rust werd de verdediging bij Zorg en Zekerheid Leiden iets beter. In de aanval wilde het nog niet lukken. Het spelen als team, het delen van de bal en meer geduld in de aanval is nog steeds een punt van aandacht. Het derde kwart werd gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden. Tussenstand 43-54.

Het vierde kwart moest het beslissende kwart worden. In dit kwart scoorde Troy Koehler 12 van zijn 15 punten, waaronder twee driepunters en een fraaie dunk. De Rotterdammers bleven er in geloven en de voorsprong voor de Leidenaren werd steeds kleiner. In de laatste fase van de wedstrijd speelden de Rotterdammers stop de klok, dit escaleerde doordat een speler van Rotterdam een speler van Zorg en Zekerheid Leiden vastgreep om zijn middel, waarop de speler van Zorg en Zekerheid Leiden te agressief reageerde. Beide spelers konden vertrekken na respectievelijk een tweede onsportieve fout en een diskwalificerende fout. Uiteindelijk werden de punten door Zorg en Zekerheid Leiden mee naar Leiden genomen. De eindstand was 65-73.

Coach Alpha was blij dat de wedstrijd werd gewonnen maar vond het spel van zijn spelers niet van het niveau wat verwacht mag worden. “Het rebounden, de aanval en de verdediging waren niet op orde tijdens deze wedstrijd. Tevens zorgde het slordige spel voor te veel turnovers.”

Scores: Bart van Rixtel 15, Troy Koehler 15, Eloi Nimako 10, Yaëll dos Santos Borges 7, Kasper van Osnabrugge 6, Nezar Kanbier 6, Rick van der Salm 5, Sedale Veira 5 en Tijmen de Haas 4.

De volgende wedstrijd is op zondag 24 november om 16.00 uur in de Vijf Meihal. De tegenstander is Landstede Hammers.