Naast de spelers, trainers, teamstaf, en bestuur is ZZ Leiden vrijwel volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Met een grote en fanatieke achterban heeft ZZ Leiden het voorrecht te kunnen rekenen op meer dan 100 vrijwilligers die ervoor zorgen dat alle wedstrijddagen vlekkeloos verlopen.

Het bestuur

Voorzitter en oprichter Marcel Verburg is een bekende persoonlijkheid in Leiden en omstreken. Met zijn uitgebreide zakelijke netwerk en tomeloze inzet, niet alleen voor ZZ Leiden maar de basketbalsport in het algemeen, heeft hij er voor gezorgd dat ZZ Leiden al jaren floreert.

Het technisch hart wordt gevormd door de trainersstaf en de directeur technische zaken, Rob van Hooven. Elk jaar hebben zij de taak om een competitief team samen te stellen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een groot internationaal netwerk om die spelers te scouten die het beste bij ZZ Leiden passen.

Communicatie, marketing en PR is de portefeuille die Sanne Kramp onder haar hoede heeft. Zij geeft hierbij ook sturing aan een aantal externe marketing partijen die tevens sponsor zijn bij ZZ Leiden.

Voor contracten, arbeidsovereenkomsten, werkvergunningen en andere juridische zaken is Henriëtte van Baalen verantwoordelijk. Als partner bij de Clercq Advocaten brengt zij de expertise die onontbeerlijk is voor een club als ZZ Leiden.

De financiële zaken worden beheerd door Didos van Dam. Met zijn achtergrond als accountant zorgt hij er voor dat ZZ Leiden een verantwoord financiëel beleid voert waarmee de club ook toekomstbestendig is.

Het bestuur is bereikbaar via e-mail: info@eredivisiebasketballleiden.nl en per reguliere post: Postbus 1065, 2302 BB Leiden