Zorg en Zekerheid Leiden begeeft zich zaterdag op Belgisch grondgebied om de strijd aan te binden met Telenet Giants Antwerp. Het duel in de Lotto Arena begint om 20.00 uur.

Telenet Giants Antwerp sloot de nationale Belgische competitie af op een tweede plaats, achter Filou Oostende. De ploeg de bij ons zeer bekende coach Ivica Skelin verloor slechts vier wedstrijden en in eigen huis slechts één keer. Die thuisnederlaag was tegen Filou Oostende (77-84). De andere verliespartijen waren bij Brussels Basketball (79-75), Filou Oostende (69-68) en RSW Liège Basket (86-80).

In de Elite Gold ging de Antwerpse formatie minder goed van start. De uitwedstrijden tegen Heroes Den Bosch (78-76) en Landstede Hammers (72-69) gingen verloren. Vervolgens werd er wel gewonnen van Donar (86-76) en Basketbal Academie Limburg (68-82). Dit alles heeft ertoe geleid dat Telenet Giants Antwerp momenteel op de vierde plaats in de Elite Gld staat met 24 punten. Zorg en Zekerheid Leiden staat daar één punt boven. De Leidse formatie staat op gelijke hoogte met Heroes Den Bosch, maar wordt op basis van onderling resultaat verwezen naar de derde plek.

Eigenlijk zou Asbjørn Midtgaard voor Antwerpen gaan uitkomen, maar na één wedstrijd bleek hij zodanig geblesseerd te zijn dat er afscheid van hem werd genomen. Topscorer van de ploeg is Rasir Bolton, een Amerikaan die makkelijk driepunters loslaat. Gemiddeld is Bolton goed voor 17.4 punten per wedstrijd. Inside dreiging komt er van Nikola Jovanovic die afgelopen seizoen nog voor Filou Oostende uitkwam. Hij tekent gemiddeld voor 13.7 punten en 7.6 rebounds.

Een andere bekende speler bij de Antwerpse formatie is Keevan Veinot. Afgelopen seizoen speelde de Canadese shooting guard nog voor Aris Leeuwarden. Bij de Belgen is hij gemiddeld goed voor 9 punten per wedstrijd. Justice Sueing is een andere speler die qua scores in de dubbele cijfers uitkomt: 10.5 punten per wedstrijd.

Telenet Giants Antwerp kende in de afgelopen periode meer blessuregevallen. De ervaren Jean-Marc Mwema keerde tegen Basketbal Academie Limburg weer terug binnen de lijnen. Dat geldt nog niet voor Roby Rogiers. De Belgische center zal nog een week of twee vanaf de bank moeten toekijken.

In de afgelopen twee seizoenen hebben de ploegen elkaar vier keer ontmoet. In het seizoen 2021-2022 won Antwerpen in Leiden na verlenging met 92-96. In de return, een week later, ging Zorg en Zekerheid Leiden er met de winst vandoor: 83-92. Afgelopen seizoen won Telenet Giants Antwerp beide duels. In the Night of the Giants werd het 76-64. Een week later viel Zorg en Zekerheid Leiden in de slotfase stil. Een 74-69 voorsprong twee minuten voor tijd kon niet over de finish worden getrokken. Het werd 75-77 voor de Belgische formatie.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft dit seizoen tot nu toe vier keer gespeeld in de Elite Gold. Thuis werd gewonnen van Spirou Basket Charlerloi (70-45), Hubo Limburg United (75-61) en RSW Liège Basket (84-78). De enige uitwedstrijd tot nu toe (bij Filou Oostende) resulteerde in een 75-68 nederlaag.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Preview TelenetGiantsAntwerp

Meer nieuwsberichten