Zorg en Zekerheid Leiden is zaterdagavond om 20.00 uur te gast bij Telenet Giants Antwerp. Afgelopen zaterdag werd er na verlenging verloren van de Belgische tegenstrever: 92-96. Het is zaak om zaterdag voor de ogen van de meegereisde supporters een appeltje te schillen met Telenet Giants Antwerp.

Het is in elk geval zeker dat de ploeg uit Antwerpen net in dezelfde samenstelling als afgelopen zaterdag zal aantreden. Spelverdeler Elvar Fridriksson speelde in Leiden namelijk zijn laatste wedstrijd voor de ploeg van coach Luc Smout en zal de rest van het seizoen in Italië spelen. Tegen Zorg en Zekerheid Leiden kwam Fridriksson tot 18 punten en 5 assists. Niels van den Eynde lijkt de aangewezen kandidaat om Fridriksson te vervangen. Zijn speelstijl is in elk geval vergelijkbaar.

Matt Tibby had afgelopen zaterdag zijn vizier op scherp gezet. Negen keer legde hij aan van buiten de driepuntcirkel en zes keer was het raak. Mede daardoor eindigde de Amerikaan als topscorer van zijn ploeg met 19 punten en 7 rebounds.

Markel Brown, normaliter goed voor dik 20 punten, werd door de Leidse verdediging goed in de gaten gehouden en sloot af met 15 punten. Roby Rogiers, de grote man in het midden bij de ploeg uit Antwerpen, was tot ver in het vierde kwart nagenoeg onzichtbaar, maar zijn drie scores in de laatste minuten en de verlenging waren van grote waarde voor de Antwerpse formatie.

Waar de Antwerpse formatie zich een week lang kon richten op dit duel, daar moest Zorg en Zekerheid Leiden natuurlijk eerst nog de tweede halve finalewedstrijd in Turkije afwerken. Zonder een zieke Einaras Tubutis, maar met Arunas Mikalauskas die in de eerste helft tegen Antwerp de strijd moest staken na een aanvaring met zijn knie. Hopelijk is Tubutis morgen weer in staat om te spelen, want met het drukke schema is veel mankracht wel gewenst. Immers, ook al is het avontuur in de Europe dan voorbij, woensdag wacht al weer de volgende thuiswedstrijd voor de BNXT League.

Over mankracht gesproken: het was goed om te zien dat Peter Olisemeka afgelopen woensdag een nuttige inbreng had in het duel tegen Bahcesehir. Coach Geert Hammink liet Olisemeka zelfs enkele minuten samen met Asbjørn Midtgaard spelen. Een soort Leidse twin towers.

Voor wie niet naar Antwerpen afreist, via BNXT TV kan de wedstrijd live gevolgd worden.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Preview TelenetGiantsAntwerp

Meer nieuwsberichten