Zorg en Zekerheid Leiden neemt het vrijdag opnieuw op tegen Telenet Giants Antwerp. Afgelopen vrijdag ging het duel in Antwerpen in het kader van The Night of the Giants met 76-64 verloren. Alle reden om deze vrijdag (aanvang 20.30 uur) revanche te nemen.

Er is nog een belangrijke winst te behalen. Doordat Heroes Den Bosch zondagmiddag net aan wist te winnen van Hubo Limburg United (na verlenging werd het 92-88) is de strijd om thuisvoordeel gedurende de hele play-offs nog niet beslist. De ploeg uit Den Bosch kan alleen eerste worden als het vrijdag in België van Spirou Basket Charleroi weet te winnen én Zorg en Zekerheid Leiden moet dan verliezen van Telenet Giants Antwerp. Als dit scenario uitkomt, dan speelt de Leidse ploeg in de halve finale van de play-offs zeer waarschijnlijk tegen Donar. In de andere gevallen stuit Zorg en Zekerheid Leiden waarschijnlijk op Landstede Hammers.

Telenet Giants Antwerp heeft in de Elite Gold nog geen één wedstrijd verloren. Negen duels op rij bleef de ploeg aan de goede kant van de score. Aan Zorg en Zekerheid Leiden de eer om de Belgen de eerste nederlaag te bezorgen. Telenet Giants Antwerp zit in dezelfde situatie als Zorg en Zekerheid Leiden. De Antwerpse formatie heeft één punt voorsprong op Filou Oostende, maar bij gelijk eindigen gaat de ploeg uit Oostende voor.

Zorg en Zekerheid Leiden zal zeker geleerd hebben van de wedstrijd van afgelopen vrijdag. In de rebound deed de Leidse formatie niet onder voor Telenet Giants Antwerp. Verdedigend valt er nog wel wat te verbeteren. Vooral in de één-tegen-één in de low post en op het driepuntschot. Aanvallend had Zorg en Zekerheid Leiden 17 keer balverlies, tegen slechts 9 voor de thuisploeg. Daarnaast is het zaak om Maarten Bouwknecht ook snel in de wedstrijd te krijgen, want dat geeft Zorg en Zekerheid Leiden zoveel meer opties. 

Hoe dan ook, vrijdag is dus een hele belangrijke wedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden. Steun van het publiek is dan ook gewenst. “We need you.” Dat is wat de spelers graag tegen iedereen willen zeggen.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Preview TelenetGiantsAntwerp Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten