In de Elite Gold heeft Zorg en Zekerheid Leiden tot nu toe twee nederlagen geleden. Dat was twee keer op Belgische bodem, namelijk bij Filou Oostende en Telenet Giants Antwerp. Laten dat nou net de tegenstanders zijn inde twee laatste thuiswedstrijden in de Elite Gold van Zorg en Zekerheid Leiden. Te beginnen aanstaande zaterdag om 20.00 uur tegen Telenet Giants Antwerp. Op woensdag 1 mei is Filou Oostende te gast in Leiden.

Buiten het nemen van revanche tegen de Antwerpenaren, staat er ook voor Zorg en Zekerheid Leiden nog wat meer op het spel. Het gat met Heroes Den Bosch is inmiddels gedicht. Als Zorg en Zekerheid Leiden in de laatste vier wedstrijden er één meer wint dan Heroes Den Bosch, dan gaat de Leidse formatie de play-offs in met thuisvoordeel in alle series.

De nederlagen van Donar en Landstede Hammers van afgelopen weekend, maakten al duidelijk dat Zorg en Zekerheid Leiden in elk geval tot en met de halve finale van de play-offs thuisvoordeel heeft. Maar dit betekent ook dat Zorg en Zekerheid Leiden komend seizoen in ieder geval weer aan de FIBA Europe Cup mee mag doen. Alleen als een andere ploeg dan Heroes Den Bosch of Zorg en Zekerheid Leiden kampioen wordt, dan bestaat de kans dat de Leidse formatie zich dan via een kwalificatiereeks moet zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hoe dit precies in z’n werking gaat, wordt uiteraard pas duidelijk na afloop van de play-offs.

Eerst staat Telenet Giants Antwerp op het menu in Arena 1574. Zorg en Zekerheid Leiden speelde in Antwerpen een goede eerste helft en nam een 43-48 voorsprong mee naar de tweede helft. Daarin moest de gehandicapte Leidse formatie (Roeland Schaftenaar bleef met een blessure aan de kant) uiteindelijk pas op de plaats maken tegen de fysiek sterke nummer twee van België. Alex Gross werd in dat duel topscorer aan Leidse zijde met 21 punten. Aan de zijde van de formatie van de bij ons bekende coach Ivica Skelin kwam het meeste gevaar van de snelle guard Rasir Bolton (25 punten) en de lange center Nikola Jovanovic (16 punten en 10 rebounds).

De ploeg uit Antwerpen beschikt verder nog over een aantal steunpilaren als Jean-Marc Mwema, Jo van Buggenhout, Yoeri Schoepen, Keivan Veinot (vorig seizoen nog Aris Leeuwarden), Jackson Kreuser en Justice Sueing. Komende zaterdag zal Roby Rogiers weer terugkeren, nadat hij tegen het einde van de Belgische Domestic League geblesseerd was geraakt.

Wat Zorg en Zekerheid Leiden betreft was het goed dat Roeland Schaftenaar afgelopen vrijdag tegen Hubo Limburg United weer inzetbaar was. De ervaren center bleef rustig, was altijd aanspeelbaar en zette een mooi lijstje statistieken neer: 7 punten, 8 rebounds en 7 assists. Tajion Jones had zijn schot weer teruggevonden (9 uit 14) en werd topscorer met 21 punten. Luuk van Bree schoot 4 uit 4 van achter de driepuntslijn om uit te komen op 14 punten. Wel kwam een einde aan een succesvolle reeks van Van Bree: na 21 rake vrije worpen zonder enige misser in de Elite Gold schoot hij afgelopen vrijdag beide vrije worpen mis.

Wil je van een avondje topbasketbal en entertainment genieten, dan mag je deze wedstrijd niet missen. Het duel begint op de gebruikelijke tijd van 20.00 uur. Zorg dat je erbij bent!


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Preview TelenetGiantsAntwerp Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten