Zorg en Zekerheid Leiden komt deze week twee keer in actie in België. Op woensdag wordt er om 20.30 uur aangetreden tegen Spirou Basket Charleroi. Op vrijdagavond is Zorg en Zekerheid Leiden onderdeel van The Night of the Giants. Zo’n 17.000 toeschouwers zien de Leidse ploeg dan om 20.30 uur aantreden tegen Telenet Giants Antwerp, de enige ploeg tegen wie de formatie van coach Doug Spradley nog niet heeft gespeeld.

In de thuiswedstrijd tegen Spirou Basket Charleroi was Zorg en Zekerheid Leiden na rust (42-39) oppermachtig. Via een derde kwart van 25-11 werd de basis gelegd voor een prima 86-66 overwinning. Iedere ingezette speler wist de basket te vinden, op Maarten Bouwknecht na. De speler van de maand februari/maart sloot als enige af op 0 punten.

Bij de Belgische formatie was het niet de Amerikaan Jhivvan Jackson die de meeste punten wist te scoren. Jackson kwam niet verder dan 6 punten. Topschutter werd Alexandre Libert, die mede door vijf rake driepunters aan 18 punten kwam. Nathan Kuta was de enige andere speler in de dubbele cijfers met 11 punten. De Nederlandse international ontbrak afgelopen zaterdag in Groningen vanwege een enkelblessure. Charleroi kreeg met 69-55 voor de tweede keer klop van Donar.

De Leidse concurrenten voor de eerste plaats waar het de Nederlandse ploegen betreft hebben woensdag ook twee zware wedstrijden voor de boeg. Heroes Den Bosch gaat op bezoek bij Telenet Giants Antwerp, terwijl Donar in de Winketkaai aan moet treden tegen Kangoeroes Basket Mechelen.

Na de wedstrijd tegen Charleroi keert Zorg en Zekerheid Leiden niet huiswaarts. De ploeg blijft in België, want vrijdagavond staat de volgende wedstrijd op het programma. Het tot nog toe ongeslagen Telenet Giants Antwerp is dan gastheer van de Leidse formatie.

De coach van Telenet Giants Antwerp is geen onbekende. Ivica Skelin, die in Nederland zowel coach van Donar als van Heroes Den Bosch was, staat daar voor de groep. In het begin van het seizoen maakte Maurice Watson Jr. ook nog deel van de Antwerpse selectie.

Skelin moet het mogelijk doen zonder de geblesseerde Amerikaan Desonta Bradford, maar er is nog genoeg kwalitatief materiaal aanwezig. Brandon Anderson is een rappe Amerikaan die een goede driepunter in huis heeft en zijn medespelers ook prima weet te vinden. International Jean-Marc Mwema heeft genoeg ervaring om zich niet gek te laten maken. Ferdinand Zylka speelde eerder dit seizoen voor Circus Brussels Basketball, maar maakte in maart de overstap naar de Sinjoren. De Duitser beschikt ook over een goede driepunter.

Ook de Antwerpse formatie, die een felle man-to-man speelt en elke speler na een screen op de bal gaat double teamen, kan diep de bank op gaan. Roby Rogier, Thijs de Ridder en Quinten Smout weten ook hoe er op het hoogste niveau gespeeld moet worden. Overigens zijn Ivan Marinkovic en Reggie Upshaw de twee andere beoogde starters.


BNXT_League Charleroi Elite_Gold Eredivisie Preview Spirou_Basket TelenetGiantsAntwerp

Meer nieuwsberichten