Zorg en Zekerheid Leiden speelt vanavond de laatste wedstrijd voor de Elite Gold. Om 20.30 uur wordt er begonnen tegen Spirou Basket Charleroi. Een tegenstander die Zorg en Zekerheid Leiden normaal gesproken goed ligt.

Werd er vorig seizoen maar liefst veer keer gewonnen van Spirou Basket Charleroi, ook de eerste wedstrijd voor de Elite Gold van dit seizoen leverde een Leidse overwinning op. De Belgische formatie beschikte destijds nog over David Collins en Erikas Venskus, maar zij hadden weinig in de melk te brokkelen tegen de Leidse ploeg. Het werd 70-45. Venskus kwam niet tot scoren en zag kort daarop zijn seizoen eindigen met een zware blessure. Collins was pas net bij de Belgische ploeg gekomen en kwam niet verder dan 4 punten en 4 rebounds. Inmiddels is de MVP van de BNXT Finals van afgelopen seizoen in een goed ritme gekomen en zal vanavond ongetwijfeld meer inbreng hebben.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden, dat met een 33-21 voorsprong ging rusten, kwam Tajion Jones tot 17 punten. Luuk van Bree volgde met 14 punten. Ook Brock Gardner zat in de dubbele cijfers en dicht bij een double double: 11 punten en 9 rebounds. Alex Gross zat eveneens dicht bij een double double met 9 punten en 12 rebounds. Maarten Bouwknecht was in dat duel nog niet klaar om zijn rentree te maken.

Spirou Basket Charleroi heeft momenteel een winning streak van vijf wedstrijden, waarin afgelopen woensdag voor de tweede keer werd afgerekend met Heroes Den Bosch. In eigen huis is de Belgische formatie nog ongeslagen. Dit alles heeft er wel toe geleid dat Spirou Basket Charleroi in de Elite Gold is opgeklommen naar de vierde plaats, met één puntje meer dan Zorg en Zekerheid Leiden. Het zal moeilijk worden voor Zorg en Zekerheid Leiden om de Elite Gold met een score van 50% af te sluiten en om te voorkomen dat er voor de vierde keer op rij een nederlaag wordt geleden.

Hoe dan ook, voor de klassering voor de play-offs maakt deze wedstrijd niet uit. Zorg en Zekerheid Leiden eindigt als tweede Nederlandse ploeg en gaat woensdag 8 mei thuis van start voor de play-offs. Tegen wie is nog niet bekend. Dat hangt af van de resultaten van vanavond van LWD Basket, Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en Yoast United. Het is echter natuurlijk altijd lekker om met een goed gevoel de play-offs in te kunnen gaan. Een goede wedstrijd in Charleroi kan dat bewerkstelligen.


BNXT_League Charleroi Elite_Gold Eredivisie Preview Spirou_Basket

Meer nieuwsberichten