Datum: zondag 13 oktober 2019 · 16:00
Team: U22
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

U21 verliest thuis van Apollo

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden nam het afgelopen zondag in de Vijf Meihal op tegen koploper Apollo Amsterdam. Tot de rust (26-31) zat de Leidse formatie nog in de wedstrijd, maar na de pauze namen de bezoekers wat meer afstand om uiteindelijk met 46-69 te winnen.

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden begint wat rommelig aan de wedstrijd, maar de verdediging was prima. In de aanval liep het niet lekker. Bart van Rixtel opent de score voor Zorg en Zekerheid Leiden. Na vier minuten staat het 2-8 en wordt er aan Leidse zijde een time-out genomen. Tijdens deze minuut rust wordt aangegeven om de aanvallen beter te gaan spelen. Dit kwart wordt afgesloten met 11-16.

Aan het eind van het tweede kwart staat hetzelfde verschil op het scorebord. Zowel Zorg en Zekerheid Leiden als Apollo scoren 15 punten in het tweede kwart. De verdediging is ook in dit kwart prima op orde, maar de aanvallen gaan nog steeds niet lekker. De ruststand is 26-31.

Na de rust maakt Troy Koehler de eerste score voor Zorg en Zekerheid Leiden en nadat hij in het eerste en het tweede kwart al een driepunter had gescoord, zorgt hij ook nog voor een mooie dunk. Weer wordt er een time-out genomen om de jongens aan te moedigen beter te rebounden en de bal meer rond te spelen. De verdediging is het probleem niet, maar aanvallend moet het beter. Ondanks deze adviezen worden er in dit kwart niet veel punten meer gescoord.

In het vierde kwart lijkt de koek op. Mees van Leeuwen scoort pas na 3,5 minuut het eerste punt voor Zorg en Zekerheid Leiden op het bord door een van zijn vrije worpen raak te schieten. Apollo is op dat moment al behoorlijk uitgelopen. Uiteindelijk komt het verschil op 23 punten na vier kwarten gespeeld te hebben. Eindstand: 46-69.

Coach Alpha stelde na afloop dat hij goede, maar ook minder goede dingen had gezien: “De verdediging was met name in de eerste helft van de wedstrijd goed op orde, in de aanval werd er slordig gespeeld en werden er verkeerde beslissingen genomen. We hadden te veel turnovers en de scherpte ontbrak.”

Scores: Troy Koehler 12, Lucas Kruithof 8, Bart van Rixtel 7 (11 rebounds), Yaëll dos Santos Borges 7, Mees van Leeuwen 5, Kasper van Osnabrugge 3, Jeffrey Hesseling 2 en Rick van der Salm 2.

De volgende wedstrijd is op zondag 20 oktober. In de strijd om de beker spelen de mannen de kwartfinale tegen Harlemlakers. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur in de Vijfmeihal.