Zorg en Zekerheid Leiden moet ook de tweede wedstrijd uit de Elite Gold van de BNXT League op verplaatsing afwerken. Nadat er vorige week in Mechelen werd aangetreden, staat voor deze zaterdag (12 maart) een uitwedstrijd gepland in het Belgische Bergen. Dan is Belfius Mons-Hainaut de tegenstander.

Belfius Mons-Hainaut is een oude bekende van Zorg en Zekerheid Leiden. Het is namelijk niet voor het eerst dat beide ploegen elkaar dit seizoen treffen. Op 13 september werkten beide ploegen een kwalificatiewedstrijd voor de Champions League af. In het Italiaanse Treviso pakte Zorg en Zekerheid Leiden in de laatste seconde de 74-76 winst. Met nog drie seconden te gaan, stond er een gelijke stand op het bord, maar kreeg de Leidse ploeg de bal uit op de aanvalshelft. Een give & go met Asbjørn Midtgaard werd door Worthy de Jong in de buzzer succesvol afgerond.

In dat duel kwam Midtgaard tot 22 punten. De Jong tekende voor 21 punten, 8 rebounds en 8 assists. Arunas Mikalauskas (16 punten) en Luuk van Bree (11 punten) schoten zich ook in de dubbele cijfers. Jhonathan Dunn moest dat duel noodgedwongen vanaf de kant toezien.

Oude bekende geldt ook voor Emmanuel Nzekwesi. De sterke forward was afgelopen seizoen een van de smaakmakers van Zorg en Zekerheid Leiden en veroverde door zijn sterke spel vrijwel alle seizoenprijzen. In dat duel tegen zijn oude club was hij goed voor 15 punten en 10 rebounds. Marcus Tyus was met 22 punten topschutter aan Belgische zijde.

De Belgische formatie speelde afgelopen zaterdag in eigen huis tegen Heroes Den Bosch, waar Mohamed Kherrazi en Morgan Stilma ontbraken. Vanaf het tweede kwart kwam Belfius Mons-Hainaut op voorsprong om die voordelige marge niet meer weg te geven. Heroes Den Bosch zat de Belgen wel dicht op de hielen, maar moest uiteindelijk buigen met 88-85.

Nzekwesi zette in dat duel een efficiency neer van 30 door 24 punten te scoren tegen 69,2%, 8 rebounds te pakken en 2 schoten te blokken. Tyus kwam tot 20 punten, 5 rebounds, 4 assists en 2 steals. Payton Henson, die enkele seizoen terug voor Den Bosch uitkwam, noteerde 12 punten en 8 rebounds. Het feit dat Thomas van der Mars 21 punten scoorde en 7 aanvallende rebounds pakte, betekent dat er inside het nodige te halen valt voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Het duel in Bergen (Mons in het Waals) begint zaterdagavond om 20.30 uur.


BelfiusMons-Hainaut BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Preview

Meer nieuwsberichten