Zorg en Zekerheid Leiden komt deze vrijdag alweer in actie voor de Elite Gold van de BNXT League. De Leidse formatie is dan om 20.00 uur te gast bij RSW Liège Basket. Het zou wel eens een heet avondje voor de Leidenaren kunnen worden.

Op 30 maart kwam Zorg en Zekerheid Leiden voor het eerst in de driejarige historie van de BNXT League uit tegen RSW Liège Basket. De Leidse ploeg won de thuiswedstrijd met 84-78. Vlak na rust was er geen vuiltje aan de lucht, want de Leidse ploeg ging met 56-39 ruim aan de leiding. Liège Basket ging over op een fysiek spelletje en daar had Zorg en Zekerheid Leiden veel moeite mee. Nog in datzelfde kwart was de marge teruggebracht tot zes punten: 64-58. In het vierde kwart naderde de formatie uit Luik tot één punt (73-72), maar Zorg en Zekerheid Leiden wist stand te houden.

De laatste minuut werd ontsierd door onsportieve fouten, technische fouten en een opstootje tussen spelers van beide ploegen, waarbij Luuk van Bree op de grond belandde. Van Bree was in dat duel goed voor 18 punten, Brock Gardner tekende voor 19 punten. Marijn Ververs deelde 11 assists uit. Aan Belgische zijde noteerde de snelle spelverdeler Angel Rodriguez 17 punten.

Afgelopen vrijdag nam Liège Basket in de Maaspoort de maat van Heroes Den Bosch. In het derde kwart had de ploeg uit Luik een voorsprong bewerkstelligd van 30 punten. Uiteindelijk werd het 72-88. Zorg en Zekerheid Leiden had tegen Telenet Giants Antwerp een ongelooflijke off-day. Er werd met maar liefst 52-103 verloren. Niet alleen was dit het grootste verlies ooit in een thuiswedstrijd, het was ook nog eens de eerste nederlaag in de Elite Gold in Arena 1574. Het spreekt voor zich dat de Leidse spelers zich vrijdag willen herstellen van deze nederlaag.

Wat ook nog meespeelt, is dat Liège Basket moet winnen om nog kans te make op thuisvoordeel in de play-offs. Dan moet de ploeg uit Luik in de resterende drie wedstrijden twee punten goed maken op de gedeelde nummers drie Spirou Basket Charleroi en Hubo Limburg United. Aangezien je bij een nederlaag ook 1 punt krijgt, kunnen deze twee ploegen bij louter nederlagen op 31 punten eindigen. Liège Basket staat nu op 26 punten en kan bij drie overwinningen nog eindigen op 32 punten. Je kunt er de klok op gelijkzetten dat de spelers van Liège Basket er vrijdag vol voor zullen gaan.

Na vrijdag speelt Zorg en Zekerheid Leiden nog twee wedstrijden in de Elite Gold. Op vrijdag 3 mei wordt er nog in Charleroi tegen Spirou Basket, de club van David Collins, gespeeld. Echter, woensdag 1 mei staat de laatste thuiswedstrijd op het programma. Dan ontvangt de Leidse club in Arena 1574 Filou Oostende, een herhaling van de BNXT-finale van afgelopen seizoen. Een wedstrijd die je zeker niet mag missen. Het is een mooi moment voor de spelers om te laten zien hoe goed ze kunnen spelen!


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Liège_Basket Preview

Meer nieuwsberichten