Zorg en Zekerheid Leiden speelt aankomende zaterdag wederom een thuiswedstrijd in Arena 1574. Dit keer is de tegenstander RSW Liège Basket, een ploeg die voor het eerst in drie seizoenen de Elite Gold heeft gehaald. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft inmiddels twee thuiswedstrijden afgewerkt in de Elite Gold. Op 2 maart werd Spirou Basket Charleroi met 70-45 verslagen. Afgelopen zaterdag werd Hubo Limburg United met een 75-61 huiswaarts gestuurd. Buitenshuis heeft de Leidse formatie één nederlaag opgelopen. Ondanks goed spel ging het duel tegen Filou Oostende met 75-68 verloren.

Van het blessurefront was er ook nieuws. Lucas Kruithof was afgelopen zaterdag nog niet inzetbaar. Tegen Oostende ging hij neer na een ongelukkige botsing met Damien Jefferson. Kruithof heeft de training op maandag hervat en zal er zaterdag weer gewoon bij zijn. Het zou dan voor het eerst sinds tijden zijn dat coach Doug Spradley wat dieper zijn bank op kan gaan. Immers, afgelopen zaterdag keerde Maarten Bouwknecht voor het eerst sinds 23 december weer binnen de lijnen terug.

RSW Liège Basket sloot de Belgische nationale fase af op een vierde plaats. Van de 20 wedstrijden werden er 12 gewonnen. Zowel uit als thuis wist de ploeg uit Luik 6 van de 10 wedstrijden te winnen. Bijzonder is wel dat het doelsaldo van Liège Basket slechts plus 5 is. In die 20 wedstrijden kwam de ploeg tot 1572 punten, de verdediging moest 1567 punten incasseren.

In de Elite Gold heeft Liège Basket er inmiddels drie wedstrijden op zitten. In Nederland werd er verloren van Donar (81-75) en afgelopen zaterdag van Basketbal Academie Limburg (86-84). In eigen huis werd er wel ruim gewonnen van Landstede Hammers 90-70. Het geeft wel aan dat je nooit vooraf weet welk Liège Basket je gaat treffen.

De belangrijkste speler in het team is Angel Rodríguez. De 1.91 meter lange Puerto Ricaanse spelmaker zet gemiddelden neer van 15.9 punten, 3.4 rebounds, 5.6 assists en 2.8 steals. E.J. Anosike weet de basket ook met regelmaat te vinden. De 1.97 meter lange Amerikaan is eveneens goed voor 15.9 punten per wedstrijd. Het gevaar van buiten de driepuntslijn komt van Olivier Troisfontaines, die afgelopen seizoen nog voor Filou Oostende uitkwam. De 1.96 meter lange schutter schiet gemiddeld 3.2 driepunters per wedstrijd raak en komt daardoor tot een gemiddelde score van 14.3 punten. De 2.07 meter lange Jamelle Hagins zit ook elke wedstrijd in de dubbele cijfers: gemiddeld 10.9 punten.

Kevin Tumba is een voormalige Belgische international, die overigens geboren is in Congo-Kinshasa. De 2.06 meter lange center is bezig aan zijn tweede seizoen bij Liège Basket. Gemiddeld tekent Tumba voor 10.3 rebounds per wedstrijd. Daar voegt hij dan ook nog 8.4 punten aan toe. Liège Basket beschikt dit seizoen voor het eerst over de Belgische international. Lecomte liep in november een achillespeesblessure op en komt dit seizoen niet meer in actie; een gevoelige aderlating voor de formatie van coach Alexandre Zampier.

De spelers kunnen de steun van het publiek goed gebruiken om de derde overwinning in de Elite Gold in de wacht te slepen. Bovendien duurt het vervolgens drie weken voordat Zorg en Zekerheid Leiden weer thuis speelt. Dus zorg dat je erbij bent!


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Liège_Basket Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten