Voor Zorg en Zekerheid Leiden staat komende zaterdag de tweede thuiswedstrijd uit de Elite Gold op de rol. Vanaf 20.00 uur neemt de regerend BNXT-kampioen het op tegen Hubo Limburg United. De Belgische nummer drie is na twee speelronden nog ongeslagen in de Elite Gold.

Zorg en Zekerheid Leiden is niet meer ongeslagen. Na een ruime 70-45 overwinning tegen Spirou Basket Charleroi ging de Leidse formatie afgelopen zaterdag met 75-68 onderuit bij Filou Oostende. Op zich geen schande. Sterker nog, het was gezien de omstandigheden een goede prestatie. Zorg en Zekerheid Leiden speelde zonder Maarten Bouwknecht (hij was al wel omgekleed, dus zijn entree nadert), Stan van den Elzen en Jibbe Sicking. In de derde minuut van het tweede kwart raakte de Leidse ploeg ook nog Lucas Kruithof, na een ongelukkige botsing met Damien Jefferson, kwijt. Coach Doug Spradley beschikte daardoor nog maar over zeven spelers, van wie Duko Bos na rust nog drie minuten speeltijd kreeg toebedeeld.

Hubo Limburg United sloot de Belgische competitie af met 14 overwinningen en 6 nederlagen. Opvallend is dat de ploeg uit Hasselt in uitwedstrijden beter presteert. Op verplaatsing werd slechts twee keer verloren, in eigen huis vier keer. In de Elite Gold won Limburg United met 64-70 bij Landstede Hammers, waarbij een aanvankelijk ruime voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. In de thuiswedstrijd werd Basketbal Academie Limburg met 75-60 verslagen, waarbij wel aangetekend moet worden dat de ploeg uit Weert bij rust nog met 29-31 voor stond. Alleen in het derde kwart (30-14) waren de Belgen aanzienlijk beter dan BAL.

Limburg United heeft heel veel ervaring binnen de ploeg, in de personen van de spijkerharde Maxime de Zeeuw, de slimme Quentin Serron en driepuntschutter pur sang Jonas Delalieux. Topscorer van de ploeg is de Amerikaan Myles Cale met een gemiddelde van 16.1 punten per wedstrijd. Ook hij is geregeld trefzeker van buiten de driepuntslijnen. Delalieux is tweede scorer met een gemiddelde van 13.6 punten per duel. Osunbowale Osunniyi is de enige andere speler met een gemiddelde van meer dan 10 punten, namelijk 10.3.Osunniyi is de beste rebounder met een gemiddelde van 5.8. Dat is niet hoog, maar dat zegt niets. Er zijn namelijk diverse andere spelers die zich ook in de rebound melden. Met 4.4 assists is de Amerikaan Roman Penn de beste aangever.

Afgelopen seizoen bereikte Hubo Limburg United voor het eerst de Elite Gold. Zorg en Zekerheid Leiden won beide wedstrijden. In Hasselt werd het 70-73, later in het seizoen werd de return in Leiden met 59-55 gewonnen. Kleine verschillen, dus de ploegen ontliepen elkaar niet veel. Gezien het feit dat er bij de Limburgers niet heel veel veranderd is, kan dit zaterdag nog wel eens een spannende wedstrijd worden. Alle reden om zaterdag naar de hal te komen om je favoriete ploeg aan te moedigen.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Hubo Limburg_United Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten