Zorg en Zekerheid Leiden staat komende vrijdag voor de tweede keer in korte tijd tegenover Hubo Limburg United. Op 23 maart werd de thuiswedstrijd met 75-61 gewonnen. De terugwedstrijd vrijdag in Hasselt begint om 20.30 uur.

Met drie gewonnen wedstrijden van de vijf duels in de Elite Gold bevindt Limburg United zich op een vijfde plaats, één puntje achter Zorg en Zekerheid Leiden. Nu maakt dat op zich niet uit, want de wedstrijden in de Elite Gold zijn alleen van belang als het gaat om plaatsing in de play-offs. Zorg en Zekerheid Leiden weet nu al dat het in de eerste ronde van de play-offs thuisvoordeel heeft. Dit is nu al duidelijk, omdat Basketbal Academie Limburg alleen gelijk kan komen als de Leidse formatie alle resterende duels verliest. Dan slaat de balans nog steeds uit in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

Aan de andere kant is het voor Zorg en Zekerheid Leiden zaak om Heroes Den Bosch op de hielen te zitten. Bij misstappen van de Bossche formatie, kan Zorg en Zekerheid Leiden nog aanspraak maken op de eerste plaats. Daarnaast kunnen Landstede Hammers en Donar de Leidse ploeg van de tweede plaats (en dus thuisvoordeel tot aan de eventuele finale) afhouden. Niettemin is het gat met Landstede Hammers drie punten en met Donar zelfs vier punten.

Hubo Limburg United maakte het Zorg en Zekerheid Leiden in de Vijf Meihal wel lastig. In het tweede kwart kwam de ploeg uit Hasselt 7 punten voor (22-29), maar de regerend BNXT-kampioen liet de achterstand niet verder oplopen. De beslissende tik werd uitgedeeld aan het begin van het vierde kwart. Van 50-50 werd het binnen drie minuten 58-50 en dat kon Limburg United niet meer omdraaien.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden eindigden vijf spelers in de dubbele cijfers: Brock Gardner 18, Alex Gross 14, Marijn Ververs 12, Luuk van Bree 12 en Roeland Schaftenaar 10. Daarnaast deelde Ververs ook nog 11 assists uit. Aan Belgische zijde kwamen de scores vooral van Myles Cale (13 punten) en Maxime de Zeeuw (11 punten). De Leids verdediging zorgde er vooral voor dat Jonas Delallieux (8 punten, 3 uit 11) niet in de wedstrijd kwam. Aan het einde van de wedstrijd raakte de lange center Osun Osunniyi geblesseerd. Hij is in de daaropvolgende twee wedstrijden niet in actie gekomen. Naar verwachting zal zowel Osunniyi als De Zeeuw vrijdagavond niet meespelen.

Na de wedstrijd in Leiden kwam Limburg United ook nog tegen twee andere Nederlandse ploegen uit. Bij Heroes Den Bosch werd met 95-86 verloren, in eigen huis werd wel van Donar gewonnen: 80-77.

Zorg en Zekerheid Leiden ging afgelopen zaterdag onderuit tegen Telenet Giants Antwerp. In het derde kwart ging de voorsprong verloren. De Leidse ploeg bleef lang aanhaken, maar moest uiteindelijk passen. Vervelend was dat Roeland Schaftenaar, die juist in vorm was, met een enkelblessure niet inzetbaar was. Alex Gross deed het op de centerplek weliswaar prima (21 punten), maar de rust en het gogme van Schaftenaar werd gemist. Hopelijk kan Zorg en Zekerheid Leiden vrijdag weer over een bredere bank beschikken.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Hubo Limburg_United Preview

Meer nieuwsberichten