Voor Zorg en Zekerheid Leiden staat zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. De Leidse ploeg neemt het dan om 20.00 uur op tegen Hubo Limburg United. Op 24 maart won Zorg en Zekerheid Leiden de uitwedstrijd in Hasselt met 70-73.

Een eerste reden voor een goede wedstrijd is natuurlijk om herstel te tonen van de matige wedstrijd in Oostende. In de Belgische kustplaats kreeg Zorg en Zekerheid Leiden, zonder Doug Spradley (ziek) en Roeland Schaftenaar (blessure), met 81-56 klop van Filou Oostende. Dit was zonder twijfel een complete offday van de regerend kampioen van de BNXT League.

Wat nog meer speelt, zijn de resultaten van Heroes Den Bosch en Donar. Heroes Den Bosch heeft van de zes wedstrijden in de Elite Gold er slechts één gewonnen. Daarmee is de voorsprong van de Bosschenaren op Zorg en Zekerheid Leiden, opgebouwd in de nationale fase, volledig verdampt. Mocht de Leidse formatie in de resterende vier wedstrijden er eentje meer weten te winnen dan Heroes Den Bosch, dan betekent dat in ieder geval thuisvoordeel tegen de Bossche formatie. Die troonwisseling zou zo maar aankomend weekend het geval kunnen zijn. Heroes Den Bosch speelt op vrijdagavond immers tegen Filou Oostende, dat niet van plan is een zege af te geven. Als de Leidse formatie zaterdag zelf wint van Hubo Limburg United, dan is de koppositie een feit.

Van alle Nederlandse ploegen presteert Donar het in de Elite Golf het beste. Van de zes wedstrijden werden er vier gewonnen, waardoor de achterstand van Donar op Heroes Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden nog maar één punt bedraagt. Het is wel zo dat de Groningse formatie zowel tegen Heroes Den Bosch als Zorg en Zekerheid Leiden een negatief onderling resultaat heeft. In de resterende vier wedstrijden moet Donar dan twee wedstrijden meer winnen dan Heroes Den Bosch of Zorg en Zekerheid Leiden om die ploegen op de ranglijst voorbij te streven. In dat opzicht is een overwinning van de Leidse formatie tegen Hubo Limburg United uiterst nuttig.

De verdediging van Zorg en Zekerheid Leiden zal zich wel moeten focussen op Jonas Delalieux en Alex Stein. Delalieux was in het eerste duel goed voor 20 punten en 12 rebounds. In de eerste helft had de Belgische forward al 17 punten op zij naam staan. Stein kwam in dat duel voor rust niet tot scoren, maar werkte na de pauze zijn totaal alsnog op tot 14 punten. Andere spelers die voor gevaar kunnen zorgen, zijn Myles Cale, Yannick Desiron en de oud-international Maxime De Zeeuw, die in Hasselt niet verder kwam dan 2 punten. De Zeeuw ontbrak afgelopen week overigens in het verloren duel tegen Donar (77-88).

Al met al genoeg ingrediënten die deze wedstrijd interessant maken. En wedstijd die je beslist niet mag missen. Zaterdag zien we jullie toch ook om 20.00 uur in de Vijf Meihal?


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Limburg_United Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten