Voor de derde keer dit seizoen stuit Zorg en Zekerheid Leiden deze woensdag (13 april) op Belfius Mons-Hainaut. Het is pas de eerste keer dat beide ploegen elkaar in Leiden treffen. De eerste twee ontmoetingen leverden zeges op voor de Leidse formatie. De wedstrijd woensdag begint om 20.00 uur.

Nog even terug naar eerder dit seizoen. Op 13 september vond de eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen plaats. Het was een eerste kwalificatiewedstrijd voor de Basketball Champions League. Een inhaalrace van Zorg en Zekerheid Leiden betekende dat het op de laatste drie seconden aankwam. Bij een gelijke stand wist Worthy de Jong op een pass van Asbjørn Midtgaard de winnende score aan te laten tekenen: 74-76.

Op 12 maart was Zorg en Zekerheid Leiden de eerste Nederlandse ploeg die een Belgische formatie een nederlaag wist toe te brengen. En dat nog wel in België, namelijk in Bergen (Mons). Na een matige start (21-12 achter) kwam Zorg en Zekerheid Leiden steeds beter in de wedstrijd. Het verschil werd na rust naar 10 punten getild. De ploeg van Emmanuel Nzekwesi kwam aan het eind van de wedstrijd nog wel dichtbij, maar Zorg en Zekerheid Leiden wist de winst te pakken: 74-80.

Belfius Mons-Hainaut staat momenteel vijfde in de Elite Gold. Zorg en Zekerheid Leiden neemt de derde plaats in met één punt voorsprong op Heroes Den Bosch. Als deze situatie gehandhaafd blijft, krijgt Zorg en Zekerheid Leiden gedurende de Nederlandse play-offs thuisvoordeel in alle series. Waar Zorg en Zekerheid Leiden het nog weken zonder Worthy de Jong zal moeten stellen, is bij Heroes Den Bosch Mike Carlson ook voor weken uitgeschakeld.

Met gemiddeld 22 punten en 8.4 rebounds is Emmanuel Nzekwesi de rots in de branding voor Belfius Mons-Hainaut, zoals hij dat vorig seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden ook was. Marcus Tyus is een rappe guard, die gemiddeld goed is voor 14.2 punten, 5.6 rebounds, 4.8 assists en 2 steals. David Nichols is een makkelijk scorende guard. Hij komt gemiddeld tot 11.3 punten.

Payton Henson kent de Vijf Meihal ook. Hij speelde enkele jaren terug voor Heroes Den Bosch. Gemiddeld is de forward goed voor 12 punten en 6.2 rebounds. Muhamed Pasalic was in de tweestrijd met Landstede Hammers beide keren van grote waarde. In het eerste duel gooide hij in de buzzer de winnende driepunter door de ring en in het tweede duel forceerde hij met een driepunter de tweede verlenging.

Natuurlijk hoopt de Leidse ploeg weer op de steun van het fantastische publiek. Een zesde man kan de doorslag geven in dit derde duel tussen beide ploegen.


BelfiusMons-Hainaut BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten