Zorg en Zekerheid Leiden speelt komende zaterdag weer in België. In de COREtec Dôme wordt dan om 20.30 uur aangetreden tegen Filou Oostende. Het eerste duel in Leiden leverde een 80-75 overwinning op voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Filou Oostende zal ongetwijfeld uit zijn op revanche. Sowieso vanwege het feit dat de recordkampioen van België nu vier keer op rij van Zorg en Zekerheid Leiden heeft verloren, want de laatste drie wedstrijden van vorig seizoen leverde Leidse zeges op, waaronder één wedstrijd in Oostende.

Voor eigen publiek zal Filou Oostende zich ook willen revancheren voor de 63-60 nederlaag van afgelopen zondag tegen Donar. Kort na rust keek de Belgische formatie tegen een 40-23 achterstand aan. Langzaam kwam Filou Oostende terug, maar uiteindelijk bleef Donar wel overeind. De Amerikaan Breein Tyree was topschutter met 22 punten. Tre’Shawn Thurman tekende voor 14 punten.

Opmerkelijk genoeg bleef de inbreng van de bank redelijk beperkt. In Leiden speelden Vrenz Bleijenbergh (12 punten), Nikola Jovanovic (13 punten, 8 rebounds), Olivier Troisfontaines (12 punten, 2 driepunters) en Pierre-Antoine Gillet (9 punten) nog een redelijke wedstrijd. Keye van der Vuurst de Vries pakte destijds ook 9 punten mee. Tyree en Thurman eindigden met 7 punten. In Groningen kwam Bleijenbergh tot 6 punten, Jovanovic scoorde 5 punten. Van der Vuurst de Vries tekende voor 3 punten. Gillet en Troisfontaines kwamen allebei niet verder dan 2 punten.

Door deze nederlagen van Filou Oostende deelt de Belgische formatie momenteel de derde plaats met Zorg en Zekerheid Leiden en Heroes Den Bosch, met één punt achterstand op Kangoeroes Basket Mechelen en Telenet Giants Antwerp.

Zorg en Zekerheid Leiden stapt in elk geval met een lekker gevoel zaterdag de bus in. Afgelopen zaterdag werd er ruim gewonnen van Spirou Basket Charleroi (86-66). Daarnaast leverde de laatste wedstrijd in België eveneens een zege op. Hubo Limburg United werd 24 maart met 70-73 verslagen.

Thomas Rutherford laat zich in de crossborder fase nadrukkelijk zien. In de laatste vier wedstrijden kwam hij achtereenvolgens tot 14, 10, 20 en 16 punten. Tegen Spirou pakte de 26-jarige center zelfs uit met een double double. Naast 16 punten noteerde hij ook nog 10 rebounds. De Amerikanen zijn inmiddels allemaal wel gewend aan het Leidse spelletje en zorgen voor de nodige scores. Tegen Spirou Basket Charleroi was het trio goed voor 45 van de 86 punten. Het was overigens ook een goed teken dat Marijn Ververs zich weer eens liet gelden. De Leidse international zat in een dipje, maar kwam daar tegen Spirou Basket Charleroi weer uit. Met 13 punten, 83,3% schotpercentage, 5 rebounds en 9 assists speelde Ververs een puike pot. Ook Stan van den Elzen wist in beperkte speeltijd 8 punten bij elkaar te schieten.

Als Zorg en Zekerheid Leiden in de resterende vijf wedstrijden één keer meer wint dan Heroes Den Bosch, dan heeft de Leidse ploeg thuisvoordeel gedurende de gehele play-offs. Maar er moet ook naar beneden gekeken worden, want Donar lijkt een goede weg te zijn ingeslagen. Zorg en Zekerheid Leiden staat twee punten voor op de Groningers, waarbij niet moet worden vergeten dat een nederlaag ook een punt oplevert.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie FilouOostende Preview

Meer nieuwsberichten