Zorg en Zekerheid Leiden heeft voor het eerst in maanden geen midweeks duel op het programma gehad. Na de ruime winst tegen Leuven Bears van vorige week zaterdag (95-66) neemt de Leidse ploeg het zondag op tegen koploper Filou Oostende. Het duel in de Belgische kustplaats, waar veel kinderen verwacht worden, begint om 15.00 uur.

Waar Zorg en Zekerheid Leiden de laatste weken goed draait, daar gaat het met Filou Oostende momenteel wat minder. De Belgische formatie is in de BNXT League nog wel ongeslagen, al was daar afgelopen zondag tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball nog wel een eindsprint voor nodig. Het werd slechts 69-72, nadat de Rotterdammers zes minuten voor tijd nog met 66-59 aan de leiding gingen.

In het Belgische bekertoernooi ging de finale volslagen onverwacht verloren tegen Hubo Limburg United, dat de Elite Gold van de BNXT League niet wist te halen. Ook aan het avontuur in de Basketball Champions League is een einde gekomen. In de tweestrijd met Cluj Napoca wisten de Roemenen beide duels winnend af te sluiten. Vooral in de openingsfase van de thuiswedstrijd van afgelopen dinsdag gaf Filou Oostende niet thuis. Na 10 minuten stond het al 12-31 voor Cluj Napoca. Daarbij moet worden aangetekend dat Pierre-Antoine Gillet niet in actie kwam.

Zorg en Zekerheid Leiden draait bovenaan mee in de Elite Gold. De openingswedstrijd bij Kangoeroes Basket Mechelen ging weliswaar net aan verloren, maar daarna werd op verplaatsing van Belfius Mons-Hainaut en thuis van Leuven Bears gewonnen. Een overwinning zou goede zaken betekenen voor Zorg en Zekerheid Leiden met het oog op thuisvoordeel in de nationale play-offs. Immers, Heroes Den Bosch heeft al twee nederlagen (Belfius Mons-Hainaut en Leuven Bears) geleden en is daarmee de eerste plaats van de Nederlandse ploegen kwijtgeraakt aan de Leidse formatie.

Filou Oostende en Zorg en Zekerheid Leiden kwamen elkaar op 11 september al tegen. Beide ploegen streden om de BNXT SuperCup. De hoofdprijs ging naar de ploeg uit België. Via een ruststand van 39-48 werd het uiteindelijk 68-90. Jhonathan Dunn was in dat duel goed voor 22 punten, Asbjørn Midtgaard noteerde 16 punten. Levi Randolph ging Filou Oostende, dat een beduidend beter schotpercentage had, voor met 16 punten. Keye van der Vuurst de Vries kwam van de bank door met 13 assists.

Zorg en Zekerheid Leiden kan de borst nat maken, want Filou Oostende is alleszins van plan om de recente dip achter zich te laten. Via BNXT TV is de wedstrijd uiteraard live te volgen.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie FilouOostende Preview

Meer nieuwsberichten