Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de vierde speler voor het aankomende basketbalseizoen vastgelegd. Luuk van Bree, een 2.03 meter lange forward, tekende vandaag een contract voor twee seizoenen bij de Leidse club.

Luuk van Bree (geboren op 24 februari 1996) trok via Canarias Basketball Academy (Spanje) in 2015 naar de Verenigde Staten. Daar kwam hij vier jaar uit voor de universiteitsploeg van Bradley. In zijn laatste seizoen behoorde Van Bree in 17 van de 32 wedstrijden tot de starting five. Gemiddeld verbleef hij iets meer dan 18 minuten binnen de lijnen. Daarin tekende de in Helmond geboren basketballer voor gemiddeld 5.7 punten (35,2% driepunters) en 4.0 rebounds. In dat seizoen verraste Bradley vriend en vijand door als vijfde geplaatste ploeg de play-offs van de Missouri Valley Conference te winnen en zich zo voor het eerst sinds 2006 te plaatsen voor het NCAA Tournament.

In 2014 maakte Van Bree deel uit van het Nederlands Team onder 18 jaar. Tijdens het EK dat jaar zette Van Bree gemiddelden neer van 7.8 punten en 4.5 rebounds. Zijn driepunters werkte hij af tegen 38,1%.

Geert Hammink, coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, is zeer te spreken over de nieuwste aanwinst van de Leidse formatie. “Ik heb Luuk de laatste twee weken wat beter leren kennen. Ik vind hem perfect passen in het plaatje dat we voor ogen hebben. Luuk is een bijzonder goede en veelzijdige speler, die op meerdere posities is in te zetten. Ook zeer belangrijk is dat Luuk de mentale karaktereigenschappen bezit die Zorg en Zekerheid Leiden Basketball als team beter gaan maken.”

Van Bree liep in de zomer van 2019 een achillespeesblessure op, waardoor hij niet in clubverband in een competitie kon spelen. “Ik heb het afgelopen jaar hard gewerkt aan mijn herstel. Daardoor ben ik nu weer helemaal fit en klaar om te beginnen. Ik ben erg blij met de kans die Zorg en Zekerheid Leiden me heeft gegeven. Ik kan niet wachten om te gaan spelen in een hopelijk volle Vijf Meihal!”

In de komende weken gaan Geert Hammink en de technische staf verder met het invullen van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor het seizoen 2020-2021. Marijn Ververs, Worthy de Jong en Troy Koehler werden al eerder vastgelegd.


Eredivisie LuukvanBree

Meer nieuwsberichten