Marijn Ververs en Luuk van Bree zijn opgenomen in de voorlopige selectie van de Orange Lions voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden eind februari. Dat heeft bondscoach Arik Shivek vandaag bekendgemaakt.

Het Nederlands team staat aan de vooravond van de kwalificatiereeks voor EuroBasket 2025. Op vrijdag 23 februari staat een uitwedstrijd tegen Groot-Brittannië gepland. Op maandag 26 februari spelen de Orange Lions om 19.30 uur in Den Haag thuis tegen Griekenland.

Naast Ververs en Van Bree zijn er nog twee spelers geselecteerd die in het verleden namens Zorg en Zekerheid Leiden op het hoogste niveau in Nederland hebben geacteerd. Dat zijn Yannick Franke en Emmanuel Nzekwesi.

Shivek heeft zestien spelers opgenomen in zijn voorlopige selectie. Per wedstrijd mag hij twaalf spelers opvoeren. Naast bovengenoemd viertal zijn verder geselecteerd Keye van der Vuurst de Vries, Boy van Vliet, Leon Williams, Boyd van der Vuurst de Vries, Yannick Kraag, Dylan van Eyck, Terrence Bieshaar, Willem Brandwijk, Matt Haarms, Kai Edwards en Menno Dijkstra.


Eredivisie EuroBasket2025 LuukvanBree MarijnVervers OrangeLions

Meer nieuwsberichten