Na vier seizoenen voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball te zijn uitgekomen, maakt Luuk van Bree de overstap naar Heroes Den Bosch. De 2.03 meter lange forward, die zich in Leiden goed ontwikkeld heeft, heeft voor twee seizoenen getekend.

Luuk van Bree (geboren 24 februari 1996) trok via Canarias Basketball Academy (Spanje) in 2015 naar de Verenigde Staten. Daar kwam hij vier jaar uit voor de universiteitsploeg van Bradley. De in Helmond geboren basketballer liep in de zomer van 2019 een achillespeesblessure op, waardoor hij niet in clubverband kon spelen. Na een jaar revalideren werd hij in 2020 door Zorg en Zekerheid Leiden Basketball aangetrokken.

In de afgelopen vier seizoenen kwam Van Bree op de beide forwardposities uit, maar ook als center. Of hij nou startte of niet, Van Bree legde steeds dezelfde intensiteit aan de dag. Hij wist zich zodanig te ontwikkelen dat hij voor Arik Shivek, de bondscoach van de Orange Lions, een vaste waarde is geworden.

In de afgelopen vier seizoenen speelde Luuk van Bree 195 officiële wedstrijden voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. In 4.592 minuten was de 28-jarige forward goed voor 1.775 punten, 249 driepunters, 660 rebounds, 231 assists, 135 steals en 56 blocks.

“Ik vond mijn periode in Leiden echt heel bijzonder”, zegt Van Bree. “Ik heb ook zeker gemengde gevoelens. Als Brabander wist ik eerst niet hoe ik het zou vinden, maar ik heb Leiden echt in mijn hart gesloten. Het bestuur en de fans waren geweldig, net als mijn teamgenoten. Ik heb een ongelooflijk mooie en succesvolle tijd in Leiden gehad, maar merkte toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.”

Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, heeft veel plezier beleefd aan het feit dat Van Bree de afgelopen vier jaar in Leiden heeft gespeeld en mee heeft geholpen aan het binnenhalen van drie landskampioenschappen, twee BNXT-titels, twee SuperCups en één Basketball Cup. Vooral de serie driepunters in de beslissende finalewedstrijd van de Nederlandse play-offs tegen Donar in 2023 staan in zijn geheugen gegrift. “Ik wil Luuk bedanken voor de afgelopen vier seizoen en wens hem veel succes in Den Bosch.”


Eredivisie LuukvanBree Spelersnieuws

Meer nieuwsberichten