Zorg en Zekerheid Leiden moet de kwalificatiewedstrijden voor de FIBA Europe Cup in het Franse Cholet afwerken. De verliezend halve finalist van afgelopen seizoen strijdt met vijf ploegen om één ticket voor het hoofdtoernooi van de FIBA Europe Cup.

Zorg en Zekerheid Leiden is op basis van de resultaten van de afgelopen seizoenen direct geplaatst voor de halve finale. Daarin komt de Leidse ploeg uit tegen de winnaar van de tweestrijd tussen het Poolse Czarni Slupsk en het Zweedse Jamtland Basket. Deze twee ploegen spelen op dinsdag 27 september tegen elkaar. De winnaar treft een dag later de Leidse formatie.

Mocht Zorg en Zekerheid Leiden deze ronde doorkomen, dan wordt op vrijdag 30 september de strijd aangebonden met het organiserende Cholet Basket of het Turkse Besiktas JK. Alleen de winnaars van de vier poules plaatsen zich direct voor het hoofdtoernooi van de FIBA Europe Cup. De verliezende finalisten moeten hun hoop dan vestigen op een ploeg die na het mislopen van kwalificatie voor de Basketball Champions League afziet van deelname aan de FIBA Europe Cup.

De aanvangstijden van de kwalificatiewedstrijden zijn op dit moment nog niet bekend.


Eredivisie EuropeCup FIBA Kwalificaties

Meer nieuwsberichten