Zorg en Zekerheid Leiden werd in de tweede groepsfase van de FIBA Europe Cup uitgeschakeld. Ondanks twee zeges tegen Itelyum Varese kwam de Leidse formatie één overwinning tekort om door te stromen naar de kwartfinale. Waar Varese in de halve finale werd uitgeschakeld, daar wist Niners Chemnitz de Europe Cup te winnen.

Niners Chemnitz zat ook in de groep met Zorg en Zekerheid Leiden. De Duitse formatie, die in de eerste groepsfase Heroes Den Bosch had uitgeschakeld, won beide duels tegen Zorg en Zekerheid Leiden. In Leiden werd het 58-88, in Chemnitz 78-57.

In de finale stuitte Niners Chemnitz op Bahcesehir College, dat in de halve finale Varese had uitgeschakeld. In Duitsland werd het 85-74 voor Niners Chemnitz. Gisteravond vond de return in Turkije plaats. Kort voor rust stond Bahcesehir 19 punten voor (55-36), maar Niners Chemnitz kwam terug. De Turkse formatie won echter het vierde kwart, waardoor er ook in dit duel een marge van 11 punten was ontstaan: 95-84. In de verlenging wist Niners Chemnitz de achterstand te verkleinen tot 10 punten (105-95) en dat was precies genoeg om beslag te leggen op de FIBA Europe Cup.

Kaza Kajami-Keane, die enkele jaren terug voor Landstede Hammers uitkwam, werd uitgeroepen tot MVP van de finale. De Canadese spelmaker was in de tweede wedstrijd goed voor 29 punten, de hoogste score van een speler ooit in de finale van de FIBA Europe Cup. Daarnaast tekende Kajami-Keane ook nog voor 4 assists en 3 steals. In het derde kwart droeg hij met 14 punten flink bij om zijn ploeg terug in de wedstrijd te helpen.


Eredivisie EuropeCup FIBA Niners_Chemnitz

Meer nieuwsberichten