Zorg en Zekerheid Leiden is door het bestuur van de Dutch Basketball League bestraft met een reglementaire 20-0 nederlaag. Zorg en Zekerheid Leiden trad in het met 66-77 gewonnen duel tegen Aris Leeuwarden aan met ongerechtige spelers, met als gevolg een reglementair verlies.

De Dutch Basketball League hanteert dit seizoen een nieuwe regeling voor niet-Nederlanders. Onderdeel van de die regeling is dat clubs met ten minste 10 spelers bij een wedstrijd moeten aantreden, waarvan er minimaal vier Home Grown moeten zijn. De spelers moeten vooraf worden opgegeven door middel van een zogenaamde ‘spelerslijst’. Spelers die niet staan vermeld op de spelerslijst, zijn niet gerechtigd om te spelen.

Bij de wedstrijden Aris Leeuwarden–Zorg en Zekerheid Leiden van 12 oktober staan bij Zorg en Zekerheid Leiden spelers op het scoreformulier die niet voorkomen op de ‘spelerslijst’. Deze spelers waren dus niet gerechtigd om te spelen. Op basis van artikel F.18 van het wedstrijdreglement, dat handelt over ‘Ongerechtigde spelers’, heeft het bestuur van de Dutch Basketball League besloten om de uitslag van de wedstrijden Aris Leeuwarden–Zorg en Zekerheid Leiden van 12 oktober om te zetten in een reglementaire overwinning van 20-0 voor Aris Leeuwarden.

Afgelopen zaterdag was ZZ Leiden onderbezet vanwege ziekte en onbeschikbaarheid van een aantal spelers. Om toch aan het verplichte aantal Home Grown spelers te voldoen is er een beroep gedaan op een tweetal jeugdspelers uit U18. Echter omdat deze niet op de spelerslijst van de DBL staan zijn ze als niet speelgerechtigd verklaard.

Al met al een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden waar de club niet vrijuit gaat. Om dit in de toekomst te voorkomen heeft ZZ Leiden inmiddels extra jeugdspelers toegevoegd aan de spelerslijst van de DBL.


ArisLeeuwarden Eredivisie Reglementairverlies

Meer nieuwsberichten