In München vond vanmiddag de loting plaats voor de FUBA Europe Cup. Zorg en Zekerheid Leiden behoorde tot de 13 ploegen die al wisten dat ze in het reguliere seizoen mee zouden draaien. De vraag was natuurlijk wie de tegenstanders dan worden, te beginnen met de eerste wedstrijd op 18 oktober.

Zorg en Zekerheid Leiden is ingedeeld in groep G. Twee van de drie tegenstanders zijn al bekend, namelijk Hapoel Galil Elyon uit Israël en BCM Gravelines Dunkerque uit Frankrijk. De vierde formatie in groep G wordt de winnaar van een kwalificatietoernooi.

Aan dit kwalificatietoernooi doen mee: gastheer BC Pärnu Sadam (Estland), BC Trepca (Kosovo) en UMF Tindastoll (IJsland). Deze drie ploegen maken tussen 3 en 5 oktober uit wie er in groep G gaat uitkomen.

Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden, spreekt over een groep met sterke tegenstanders. “Het zijn stuk voor stuk sterke team. We mogen aan de bak.” Met Gravelines Dunkerque zit er in elk geval een ploeg bij die aan te rijden is met de bus.

BCM Gravelines Dunkerque eindigde afgelopen seizoen als tiende in de Pro-A, de hoogste divisie in Frankrijk. Hapoel Galil Elyon komt uit in de hoogste divisie in Israël. Hapoel Galil Elyon kwam afgelopen seizoen niet door de eerste groepsfase van de FIBA Europe Cup. DE Israëlische formatie won drie van de zes wedstrijden, maar moest Brose Bamberg en Niners Chemnitz voor laten gaan.

BC Pärnu Sadam kwam afgelopen seizoen in de eerste groepsfase Heroes Den Bosch tegen. In de Maaspoort gingen de Esten met 87-55 onderuit, maar in eigen huis werd met 75-67 de winst gepakt. Dat was niet voldoende voor kwalificatie voor de tweede groepsfase.
Hoe het wedstrijdschema er precies uit gaat zien, wordt later bekendgemaakt.


Eredivisie EuropeCup FIBA Loting

Meer nieuwsberichten