In München vindt vanmiddag om 14.15 uur de loting plaats voor de FIBA Europe Cup. Zorg en Zekerheid Leiden behoort tot de 13 clubs die verzekerd zijn van deelname aan de eerste groepsfase. Dit betekent dat de regerend Nederlands en BNXT kampioen in elk geval zes wedstrijden voor de FIBA Europe Cup gaat spelen. Die eerste groepsfase begint op 18 oktober.

In totaal hebben 35 clubs uit 23 landen zich ingeschreven om deel te nemen aan de negende editie van de FIBA Europe Cup. Daarvan zijn 13 clubs direct geplaatst voor het reguliere seizoen, terwijl de overige 22 clubs zullen deelnemen aan de kwalificatietoernooien. Er zullen zeven kwalificatietoernooien plaatsvinden van 3 tot 5 oktober. De winnaar van elk toernooi gaat door naar het reguliere seizoen, dat voor het seizoen 2023-24 is uitgebreid met 40 clubs verdeeld over 10 groepen van vier. Het reguliere seizoen begint op 18 oktober.

Ondertussen hebben 21 clubs ook gekozen voor de Basketball Champions League kwalificatietoernooien, waarvan er maximaal 20 zullen deelnemen aan het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup.

De clubs met een directe plaatsing voor het reguliere seizoen zijn als volgt:
BC Balkan (BUL)
ERA Basketbal Nymburk (CZE)
Bilbao Basket (ESP)
BCM Gravelines Duinkerken (FRA)
Niners Chemnitz (GER)
Arconic-Alba Fehervar (HUN)
Hapoel Galil Elion (ISR)
Zorg en Zekerheid Leiden (NED)
PGE Spojnia Stargard (POL)
Anwil Wloclawek (POL)
Sporting CP (POR)
ABC CSU Sibiu (ROU)
Bahcesehir (TUR)

De loting is live te volgen via de site van de FIBA Europe Cup en via YouTube.


Eredivisie EuropeCup FIBA Loting

Meer nieuwsberichten