De spelersbus van Zorg en Zekerheid Leiden maakt dit weekend overuren. Op zondag speelt het vlaggenschip van Zorg en Zekerheid Leiden natuurlijk de bekerfinale in Zwolle tegen Landstede Basketbal. Echter, op zaterdag staat er nog een formatie van de Leidse club in een bekerfinale: het DTL-team neemt het dan in Bemmel op tegen Harlemlakers.

Het spreekt voor zich dat het team van coach Robert van Osnabrugge zich naar De Schaapskooi in Bemmel verplaatst met de indrukwekkende en mooie bus van Zorg en Zekerheid Leiden. Voor Twan Polman en Troy Koehler is dit niet nieuw meer, want zij hebben al enkele reizen met deze bus mogen maken.

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden maakt in de eindstrijd van het U22-bekertoernooi zijn opwachting tegen Harlemlakers uit Amsterdam. In december ontmoetten beide ploegen elkaar al in de DTL-competitie. Ondanks een flitsende 4-20 start van de Leidse formatie, ging de winst met 73-69 naar het thuis spelende Harlemlakers; een ploeg die makkelijk driepunters raak knalt. Het tweede competitietreffen is nog niet geweest, want dat staat namelijk voor zondag 14 april op de rol.

Zorg en Zekerheid Leiden bereikte de finale door slechts twee potjes te winnen. In de eerste ronde stuitte de Leidse ploeg op het U22-team van Almere Pioneers. Dit duel vond op zondag 21 oktober al plaats in de Vijf Meihal. Hoewel het U21-team twee dagen eerder nog voor de competitie tegen Den Helder had gespeeld, was Almere Pioneers geen partij voor de Leidenaren. Door een wervelend tweede kwart was het bij rust al 42-22. In het derde kwart plaatste Zorg en Zekerheid Leiden een 17-0 run en daarmee was het bereiken van de halve finale eigenlijk al een feit. Na het laatste fluitsignaal gaf het scorebord een 88-44 eindstand weer.

De halve finale vond vier maanden later plaats, namelijk op zaterdag 23 februari. Tegenstander was het U20-team van Black Eagles. Zorg en Zekerheid Leiden had het moeilijk in Rosmalen. De thuisploeg bleek makkelijk van verre afstand te kunnen scoren. Halverwege het duel keek de Leidse formatie nog tegen een achterstand aan: 41-40. De start van het derde kwart was verre van veelbelovend, want Black Eagles liep uit naar 53-43. Daarna wist Zorg en Zekerheid Leiden de gaten in de zoneverdediging van Black Eagles, die overigens de hele wedstrijd werd gehanteerd, wel te vinden. Zorg en Zekerheid Leiden wist de achterstand nog in het derde kwart weg te werken, zodat met een stand van 57-57 aan de laatste tien minuten werd begonnen. Zorg en Zekerheid Leiden begon nu ook van afstand raak te schieten en inside werden de gaten ook nog steeds benut. Dit had tot gevolg dat Zorg en Zekerheid Leiden zich via een 67-78 zege plaatste voor de eindstrijd.

Het duel in De Schaapskooi begint zaterdag om 17.30 uur. Het team van Zorg en Zekerheid Leiden U21 kan de steun van veel supporters goed gebruiken om na afloop de beker mee naar huis te mogen nemen.


DTL DTL Bekerfinale Harlemlakers U21

Meer nieuwsberichten