90-75

Datum: zaterdag 7 maart 2020 · 18:00

U21 wint van Harlemlakers

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Harlemlakers, na een zwak eerste kwart, gewonnen. Na een ruststand van 38-42 werd het uiteindelijk 90-75 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

De Leidse formatie kon deze wedstrijd weer een terugkerende speler toevoegen aan de groep: Bart van Rixtel (goed voor 16 punten en 15 rebounds) maakte de nodige minuten na zijn blessure. Er zijn nog twee spelers geblesseerd, maar hopelijk kunnen deze mannen ook snel aansluiten zodat het team compleet is voor aanvang van de play-offs.

Het eerste kwart begon gelijk met een driepunter van Harlemlakers en er volgden nog veel driepunters (totaal 14) van de Amsterdammers. Bij een stand van 12-19 nam coach Alpha Sow een time-out om zijn mannen scherp te krijgen. Dit had nog weinig effect, want de Amsterdammers liepen verder uit en het verschil leek 10 punten te worden aan het eind van het eerste kwart. Echter in de laatste seconden maakte een speler van Harlemlakers op de verdedigende helft van Zorg en Zekerheid Leiden een fout op de schotpoging van Bart van Rixtel. Twee van de drie vrije worpen werden benut, waardoor de achterstand beperkt bleef tot acht punten: 20-28.

In het tweede kwart ging het beter en werd er aan een inhaalrace begonnen. Er volgde een 12-0 run en de stand was na een score van Troy Koehler weer gelijk: 36-36. De Amsterdammers namen vlak voor de rust toch weer de leiding, maar de kwartwinst was voor de Leidse mannen. Ruststand: 38-42.

Na de rust werd het een ander verhaal. Eloi Nimako opende met een lekkere dunk. De verdediging werd strakker, waardoor er door de tegenstander minder gescoord kon worden. Goede aanvallen zorgden voor scores van diverse spelers. Ook dit kwart werd gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden. Aan het eind van het derde kwart was de achterstand van 4 punten bij rust omgezet naar een voorsprong van 12 punten.

Het vierde kwart werd wederom gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden. In dit kwart konden ook de bankspelers de nodige minuten maken. De eindstand werd 90-75.

Coach Alpha Sow was met name tevreden over de tweede helft van de wedstrijd. Hij complimenteerde zijn spelers dat er in de tweede helft weer als team werd gespeeld en dat de gemaakte afspraken beter werden nagekomen.

Scores: Bart van Rixtel 16 (15 rebounds), Eloi Nimako 16, Tijmen de Haas 12, Nezar Kanbier 10, Yaëll dos Santos Borges 9, Troy Koehler 8, Mees van Leeuwen 6, Sedale Veira 6, Kasper van Osnabrugge 4 en Thedros van Schie 3.

De volgende wedstrijd is op zondag 15 maart om 13.30 uur in Haarlem tegen BC Triple Threat.