54-66

Datum: vrijdag 11 september 2020 · 20:00
Locatie: Sportzaal Op den Das, Weert

Knappe winst voor U22 bij eerste competitiewedstrijd

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde op vrijdag 11 september in Weert tegen Basketbal Academie Limburg. Na een ruststand van 32-31 werd de wedstrijd door de Leidse mannen gewonnen met 54-66.

De sprongbal in Weert was voor de Leidse mannen. Jamayro de Windt scoorde de eerste punten op aangeven van Kasper van Osnabrugge, gevolgd door een 7-0 run van Kevin Verhallen (BAL). De start bij Zorg en Zekerheid Leiden was redelijk stroef, maar na een dunk van Mees van ‘t Hoff die daarmee de stand gelijk trok (14-14), kwamen de mannen weer in de wedstrijd. Aan het eind van het eerste kwart gaf het scorebord 22-17 aan.

Na bijna twee minuten gespeeld te hebben in het tweede kwart scoorde Lucas Kruithof, die gelukkig weer mee kan spelen na een langdurige blessure, de eerste punten voor de Leidenaren. De meegereisde Leidse supporters zagen ook Eloi Nimako en Kevin Jonathan (and 1) scoren. Basketbal Academie Limburg liep toch weer iets uit, maar Jamayro de Windt bracht de stand weer gelijk (27-27) waarna Senne Stolk voor de eerste voorsprong voor Zorg en Zekerheid Leiden zorgde (27-29). De Weerternaren haakten weer aan en de mannen gingen de kleedkamer in met een ruststand van 32-31.

In de pauze sprak coach Edwin Engelhart zijn spelers toe en gaf te kennen dat hij tevreden was over de eerste helft van de wedstrijd.

Na de rust werd er door beide ploegen rommelig gespeeld. Bij de Leidse mannen werden vrije worpen gemist en de aanvallen werden niet goed uitgespeeld. Er werd wel goed samengespeeld en ook de verdediging was strak. De Leidse mannen namen de leiding en liepen iets uit (48-51). Met nog 6 seconden op de klok werd er een time-out genomen door Zorg en Zekerheid Leiden om de laatste aanval van dit kwart te bespreken. De aanval liep goed, maar helaas miste Tijmen de Haas. Er werd een fout op hem gemaakt, waardoor hij toch nog op de vrije worplijn terecht kwam en één van zijn vrije worpen verzilverde. Aan het eind van het derde kwart hadden de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden een kleine voorsprong: 48-52.

In het vierde kwart liepen de Leidse mannen verder uit. Isai Sow scoorde als eerste en na een onsportieve fout op Nezar Kanbier, die één van zijn vrije worpen raak schoot, stond het 48-57. Na ruim zes minuten spelen had Basketbal Academie Limburg nog steeds niet gescoord. De verdediging bij Zorg en Zekerheid Leiden was prima op orde. In de time-out gaf coach Engelhart de mannen duidelijke instructies voor de laatste minuten. Het hele team bleef hard werken en samen spelen voor de overwinning. De Leidse mannen liepen nog verder uit en toen de wedstrijd afgelopen was stond er een eindstand op het scorebord van 54-66.

Coach Engelhart was zeer tevreden en complimenteerde de spelers voor het harde werken. “Er werd uitstekend verdedigd en als team gespeeld. De aanval was bij vlagen mooi om te zien maar soms nog wat rommelig. Als we dat onder controle krijgen, ben ik helemaal tevreden”, aldus Engelhart.

Scores: Jamayro de Windt 18, Eloi Nimako 11, Tijmen de Haas 10, Lucas Kruithof 7, Mees van ’t Hoff 6, Isai Sow 4, Senne Stolk 4, Kevin Jonathan 3, Kasper van Osnabrugge 2 en Nezar Kanbier 1.

De volgende wedstrijd is op zondag 20 september om 16.00 uur in de Vijf Meihal tegen Landstede Hammers uit Zwolle.