84-77

Datum: zondag 20 september 2020 · 16:00

U22 wint ook eerste thuiswedstrijd

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde zondagmiddag in de Vijf Meihal tegen Landstede Hammers. Bij rust was er een kleine voorsprong 37-35, die in het derde kwart verder werd uitgebreid. Na een spannend laatste kwart werd het uiteindelijk 84-77 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Net als in Weert was ook dit keer de sprongbal voor de Leidse mannen en ook in deze wedstrijd was het eerste kwart niet overtuigend ondanks een lekker dunk van Senne Stolk en de driepunters van Eloi Nimako. Landstede kon de ring te makkelijk bereiken en ook vanaf de driepuntlijn werd er veel gescoord door de Zwollenaren. In het tweede kwart werd er sterk verdedigd en werd de achterstand omgezet in een kleine voorsprong na opnieuw een dunk van Senne Stolk. Ruststand 37-35.

De opdracht voor het derde kwart was duidelijk: beter verdedigen en goed samenspelen. In dit kwart ging het gelijk op. Landstede Hammers nam in dit kwart weer de leiding, onder andere door veel balverlies en rommelig spel bij Zorg en Zekerheid Leiden. Er was een time-out nodig om de Leidse mannen weer te laten focussen op de gemaakte afspraken. Het was heel spannend, de Zwollenaren bleven steeds aanhaken. Aan het eind van het dit kwart stond er toch weer een voorsprong voor Zorg en Zekerheid Leiden op het scorebord: 63-56.

Het befaamde vierde kwart werd met een Zwolse score geopend en het bleef spannend ondanks dat de voorsprong op een gegeven moment 12 punten was in het voordeel van de Leidse mannen. De zeven punten voorsprong waarmee dit kwart werd begonnen stonden aan het eind van dit kwart ook weer op het scorebord: 84-77.

Coach Engelhart gaf aan dat het altijd lastig is om tegen Landstede Hammers te spelen en dat hij blij was met deze overwinning. “Het was een welverdiende overwinning, hoewel het verschil in mijn ogen minimaal 15 punten had moeten zijn. Het schotpercentage over de gehele wedstrijd was echt te laag”, aldus Engelhart.

Scores: Mees van ’t Hoff 17, Eloi Nimako 13, Tijmen de Haas 11, Lucas Kruithof 11, Kasper van Osnabrugge 8, Senne Stolk 8, Jamayro de Windt 7, Isai Sow 5, Kevin Jonathan 2 en Nezar Kanbier 2.

De volgende wedstrijd is op zondag 27 september om 16.00 uur tegen Apollo in Amsterdam.