58-63

Datum: vrijdag 1 november 2019 · 21:00
Locatie: Calandhal Hal 2

U21 wint opnieuw van Harlemlakers

Twee weken geleden speelden de mannen van het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden de kwartfinale voor de beker tegen Harlemlakers. Vrijdagavond stonden beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, maar dit keer voor de competitie. En weer was de winst voor Zorg en Zekerheid Leiden. Na een spannende wedstrijd werd dit keer met vijf punten verschil gewonnen: 58-63.

Vanwege de te verwachten drukte op de weg omdat een deel van de A10 was afgesloten, werd ruim op tijd vertrokken richting Amsterdam. Gelukkig kon iedereen de Calandhal op tijd bereiken om opnieuw de strijd aan te gaan met Harlemlakers. Helaas kon Troy Koehler door een blessure niet meespelen.

In het eerste kwart waren het de Amsterdammers die de leiding namen. Door een score en een driepunter van Rick van der Salm was de stand weer gelijk, maar toch werd het netje door de Amsterdammers meer gevonden dan door de Leidenaren. Het eerste kwart werd afgesloten met 19-14.

Vlak na de start van het tweede kwart zorgde Nezar Kanbier ervoor dat de stand weer gelijk werd. Om en om werd er gescoord, maar na een halve wedstrijd gespeeld te hebben was de stand nog steeds in het voordeel van de Amsterdammers. De mannen zochten de kleedkamer op met een ruststand van 27-26.

Na de rust kwamen de Amsterdammers scherper uit de kleedkamer dan de Leidenaren. Zij namen opnieuw de leiding, maar de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden kwamen weer terug. De verdediging stond goed en ook aanvallend ging het weer beter. Het derde kwart werd afgesloten met een verschil van vier punten: 44-48.

Ook in het laatste kwart bleef het spannend. Als Kasper van Osnabrugge scoort en hij er daarna nog een lekkere driepunter in knalt, vlucht de coach van Harlemlakers in een time-out. De stand is dan inmiddels 55-61 met nog één minuut speeltijd. Het Amsterdamse publiek, wat de hele wedstrijd behoorlijk luidrustig aanwezig was, werd steeds stiller. Nezar Kanbier weet door een score het verschil ook nog te vergroten. Een rake vrije worp en een score in de laatste seconden kon de Amsterdammers niet meer aan de winst helpen, de twee punten gingen mee naar Leiden. De eindstand werd 58-63.

Coach Alpha gaf complimenten aan het team en was blij met deze overwinning.

Scores: Eloi Nimako 10, Nezar Kanbier 9, Rick van der Salm 9, Sedale Veira 9, Tijmen de Haas 7, Kasper van Osnabrugge 5, Yaëll dos Santos Borges 5, Mees van Leeuwen 4 (12 rebounds), Lucas Kruithof 3 en Bart van Rixtel 2.

De volgende wedstrijd is op zondag 10 november om 16.00 uur in de Vijf Meihal. De tegenstander is Triple Threat.