82-72

Datum: zaterdag 26 oktober 2019 · 16:00

U21 wint van BV Noordkop

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden kwam afgelopen zaterdag uit tegen BV Noordkop uit Den Helder. In het tweede kwart nam de Leidse ploeg in de Vijf Meihal een ruime voorsprong (39-24). Aan het eind gingen de felicitaties naar Zorg en Zekerheid Leiden, dat dit treffen met 82-72 wist te winnen.

Net als vorige week werd er in de Vijf Meihal gespeeld. De mannen van Zorg en Zekerheid begonnen wat terughoudend in het eerste kwart. Het team van BV Noordkop trad aan met zeven spelers en stond vrijwel de hele wedstrijd in een zoneverdediging. Kasper van Osnabrugge en Lucas Kruithof schoten driepunters binnen, maar inside was het lastig om te scoren. De teams gingen gelijk op in dit kwart. Nezar Kanbier zorgde er met een rake vrije worp voor dat Zorg en Zekerheid Leiden met één punt voorsprong het eerste kwart won: 16-15.

In het tweede kwart ging het aanvallend beter en ook de verdediging was goed op orde. Met onder andere fraaie dunks van Troy Koehler en Mees van Leeuwen en een alley-oop van Troy Koehler op aangeven van Jeffrey Hesseling was het voor het publiek een leuk kwart om naar te kijken. De mannen zochten de kleedkamer op met een ruime voorsprong: 39-24.

Lucas Kruithof scoort met een driepunter de eerste Leidse punten in het derde kwart. Ook in dit kwart kon er lekker doorgewisseld worden. De Leidenaren liepen verder uit en het derde kwart eindigde met 66-42.

In het laatste kwart stonden de Leidenaren al na twee minuten spelen op vijf teamfouten. De tegenpartij mocht in dit kwart 16 vrije worpen nemen waaruit 11 punten werden gescoord. In combinatie met het slordige spel van de Leidenaren liepen de mannen uit Den Helder hierdoor behoorlijk in, zodat het in de laatste minuten toch nog spannend werd. De Leidenaren hielden gelukkig het hoofd koel en speelden de wedstrijd goed uit. De eindstand werd 82-72.

Coach Alpha was tevreden over de verdediging. “Er werd deze wedstrijd meer als team gespeeld, met name in de eerste helft van de wedstrijd. Omdat BV Noordkop steeds in een zoneverdediging ging staan, was het vandaag wat lastiger in de aanval.”

Scores: Lucas Kruithof 21, Mees van Leeuwen 21, Bart van Rixtel 11, Yaëll dos Santos Borges 11, Troy Koehler 8, Kasper van Osnabrugge 3, Nezar Kanbier 3, Jeffrey Hesseling 2, Sedale Veira 2.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 1 november om 21.00 uur in Amsterdam tegen Harlemlakers.