71-70

Datum: zondag 20 oktober 2019 · 16:00

U21 bereikt halve finale bekertoernooi

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich zondag geplaatst voor de halve finale van het NBB-bekertoernooi. Het Leidse team versloeg in een spannende wedstrijd Harlemlakers met 71-70. In de halve finale stuit Zorg en Zekerheid Leiden op de Orange Lions Academy.

Na de voorrondes in Weert op 31 augustus speelde het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen zondag de kwartfinale voor de beker tegen Harlemlakers. De mannen gingen scherp van start. De eerste Leidse score kwam van Troy Koehler, die vlak daarna een mooi block liet zien. Ook knalde hij er in dit kwart twee drietjes in. De verdediging was goed en ook de aanvallen gingen beter dan de afgelopen weken. Er werden veel rebounds gepakt door Mees van Leeuwen, die deze wedstrijd eindigde met een double-double. Aan het eind van het eerste kwart was er een klein gaatje geslagen: 24-20.

In het tweede kwart werd er wederom goed verdedigd tegen het fysiek spelende Harlemlakers. De aanvallen liepen redelijk en de bal werd goed rondgespeeld. Veel spelers wisten in dit kwart te scoren. Helaas werden er best veel vrije worpen gemist. Ruststand: 42-35.

De Amsterdammers kwamen na de rust beter uit de kleedkamer dan de Leidenaren. Ondanks de goede verdediging aan Leidse zijde werd de voorsprong in het derde kwart kleiner. Ook in dit kwart veel gemiste vrije worpen (over de hele wedstrijd 9/24 tegen 16/28 van de tegenstander). Twee time-outs waren nodig om de mannen weer scherp te krijgen. Eind derde kwart: 62-57.

In het vierde kwart werd het heel spannend. De Amsterdammers schoten met scherp en de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden hadden veel balverlies en speelden slordiger. Dit resulteerde in de laatste minuut van de wedstrijd in een gelijke stand (70-70), waarbij beide ploegen vijf teamfouten hadden. Een lange aanval werd gespeeld door Zorg en Zekerheid Leiden en doordat er een fout werd gemaakt op Lucas Kruithof mocht hij twee vrije worpen nemen. De eerste vrije worp was raak, de tweede helaas mis. Met nog enkele seconden te spelen waren er nog twee schotpogingen van de tegenpartij, maar die werden beiden gemist. Eindstand: 71-70.

Door dit resultaat wisten de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden de halve finale voor de beker te bereiken. Ook Apollo Amsterdam, Basketbal Academie Limburg en de Orange Lions Academy zijn door naar de laatste vier. Zorg en Zekerheid Leiden treft in de halve finale de Orange Lions Academy.

Coach Alpha was erg tevreden over het rebounden, de verdediging en de aanvallen die beter gingen dan voorgaande wedstijden. “Maar er valt nog meer te verbeteren.” Alle spelers hebben minuten gemaakt en iedereen heeft gescoord.

Scores: Troy Koehler 17 (13 rebounds), Mees van Leeuwen 10 (12 rebounds), Rick van der Salm 9, Bart van Rixtel 8, Lucas Kruithof 6, Tijmen de Haas 5, Sedale Veira 4, Yaëll dos Santos Borges 3, Eloi Nimako Sarkodee 3, Jeffrey Hesseling 2, Kasper van Osnabrugge 2 en Nezar Kanbier 2.

De volgende wedstrijd van het DTL-team is op zaterdag 26 oktober tegen BV Noordkop. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur in de Vijf Meihal.