Welke losing streak, zou je je kunnen afvragen. Zorg en Zekerheid Leiden heeft toch recent nog een zege geboekt voor de FIBA Europe Cup tegen PVSK-Veolia Pécs? Dat klopt, maar in de Dutch Basketball League heeft de Leidse ploeg achtereenvolgens verloren van Landstede Hammers (uit) en Donar (thuis). Gaat Zorg en Zekerheid Leiden de winnende weg weer terugvinden tegen Aris Leeuwarden? Dat moet woensdagavond blijken.

Aris Leeuwarden staat momenteel op vier punten. De Friezen wonnen in eigen huis van Apollo Amsterdam en kregen een zege in de schoot geworpen doordat Zorg en Zekerheid Leiden in Leeuwarden twee spelers op het wedstrijdformulier had staan die voor aanvang van het seizoen niet waren aangemeld. De negen andere duels gingen allemaal verloren. In vijf uitwedstrijden is de Friese formatie er niet in geslaagd om binnen de 10 punten van de tegenstander te blijven.

Toch is Aris Leeuwarden een formatie waar wel wat muziek in zit. Zo werd vorige week Landstede Hammers tot een ware krachtsinspanning in het vierde kwart gedwongen om geen schade in het Kalverdijkje op te lopen. Andrzej Mazurczak is een ervaren spelverdeler die de lijnen in het veld goed uit weet te zetten. Deze Poolse Amerikaan heeft pas vier duels meegedaan voor de formatie van de in de eredivisie debuterende coach Ferried Naciri. Mazurczak is goed voor gemiddeld 18.2 punten, 4.5 rebounds en 5.2 assists.

De topscorer van de ploeg is echter het granieten blok beton in het midden dat de naam Samuel Idowu draagt. Deze center tekent gemiddeld voor 19.2 punten en 7.4 rebounds. De derde speler met gemiddeld meer dan 10 punten per wedstrijd is de Litouwer Arunas Mikalauskas: 13.2 punten en ook nog eens 7.5 rebounds. Craig Osaikhwuwuomwan maakt ook deel uit van de Friese formatie, maar hij is na de eerste wedstrijd onder het mes gegaan om zijn linker pols aan te pakken.

In de wedstrijd in Friesland liet Torben Tönjann zich gelden. De forward gooide vijf driepunters door de ring en werd in dat duel met15 punten topscorer. Tim Hoeve kwam toen tot 11 punten, maar zijn seizoen is vanwege een ernstige knieblessure voortijdig beëindigd.

In Friesland was Tayler Persons goed voor 17 punten en 7 assists. Jarvis Williams tekende voor 15 punten en 9 rebounds. Braxton Huggins (12), Worthy de Jong (11) en Drago Pasalic (11) schoten zich ook in de dubbele cijfers.

Het duel in de Vijf Meihal begint om 20.00 uur. Kaarten voor dit duel kun je hier aanschaffen. Kom kijken, want wedstrijden tegen Aris Leeuwarden zijn door de jaren heen altijd leuk om te zien.


ArisLeeuwarden Eredivisie Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten