Zorg en Zekerheid Leiden speelt zaterdag weer een thuiswedstrijd. Door de nederlaag tegen Landstede Hammers bevindt de Leidse formatie zich op dit moment op de vijfde plaats in de rangschikking, een plek die gedeeld moet worden met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en Donar. Eén plaats boven Zorg en Zekerheid Leiden staat de tegenstander van zaterdagavond, namelijk Aris Leeuwarden. Het duel begint om 20.00 uur.

In feite staan beide ploegen op gelijke hoogte, want zowel Zorg en Zekerheid Leiden als Aris Leeuwarden heeft twee nederlagen geleden. De Friese formatie bouwt verder op het fundament dat vorig seizoen is neergezet door coach Vincent van Sliedregt en zijn assistent Klaas Stoppels.

Met Reinder Brandsma, Tim Hoeve en Shaquille Doorson beschikte Aris Leeuwarden al over Nederlands talent. Daar werd Bob Berghuis aan toegevoegd. Berghuis kwam samen met zijn ploeggenoot Kaleb Warner over van Yoast United. Warner kent het klappen van de zweep in de Nederlandse basketbalwereld al wat langer dan vandaag.

Dat geldt niet voor de andere buitenlandse inbreng in de Friese selectie. Kristinn Palsson is afkomstig uit IJsland, Keevan Veinot uit Canada, Tom Kubank uit Australië en Cammeron Satterwhite uit de Verenigde Staten. De belangrijkste speler van Aris Leeuwarden is ongetwijfeld Keevan Veinot, die per wedstrijd gemiddeld goed is voor 19.7 punten, 1.7 rake driepunters, 5.7 rebounds, 3.5 assists en 2.0 steals. Zijn minste inbreng was 14 punten tegen Donar, maar dat duel in Groningen werd wel door de Friezen gewonnen. Zorg en Zekerheid Leiden zal dus zeker op z’n hoede moeten zijn.

De Leidse ploeg wisselt momenteel goede en minder goede momenten met elkaar af. In de laatste wedstrijd tegen Landstede Hammers zorgde een 16-0 run voor een fikse achterstand. In het vierde kwart counterde Zorg en Zekerheid Leiden met een 25-0 run om één punt voor te komen staan. Dat was echter niet genoeg voor de overwinning.

Verdedigend valt er nog veel te winnen voor de Leidse formatie. Aanvallend is het soms nog zoeken naar de juiste opties, maar dat is ook niet zo verrassend als je met een vrijwel compleet nieuw team enigszins verlaat aan het seizoen moet beginnen. Met steun van het tot nu toe geweldige publiek moet een zege tegen Aris Leeuwarden er echter wel in zitten.


ArisLeeuwarden BNXT_League Eredivisie Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten