Zorg en Zekerheid Leiden speelt woensdagavond de laatste thuiswedstrijd van 2022. Op het spel staat een plaats in de halve finale van het vaderlandse bekertoernooi. Om 20.30 uur wordt de strijd dan aangebonden met Aris Leeuwarden. De Leidse ploeg verdedigt een voorsprong van 9 punten.

Die marge werd zondagavond in Leeuwarden bewerkstelligd. Aris Leeuwarden bleef wel lange tijd in de buurt. Twee Leidse rund (0-7 en 0-13) waren de Friezen echter te machtig. Toch is een 74-83 uitslag geen reden om achterover te leunen. Daarvoor liet Aris toch ook de nodige staaltjes zien. Het spreekt voor zich dat de Leidse ploeg favoriet is (de enige wedstrijd tegen Aris voor de BNXR League leverde een 87-70 overwinning op), maar Aris Leeuwarden heeft dit seizoen ook al verrast tegen Donar en Landstede Hammers. De mannen van coach Doug Spradley zullen dus scherp aan de start moeten verschijnen.

Het mag dan de laatste thuiswedstrijd van 2022 zijn, het is nog niet de laatste wedstrijd van dit jaar. Op tweede kerstdag staat er nog een uitwedstrijd tegen Heroes Den Bosch.

Het bekerduel in de Vijf Meihal begint woensdagavond om 20.30 uur.


ArisLeeuwarden BasketballCup Eredivisie Kwartfinale Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten