Zorg en Zekerheid Leiden opende de play-offs dinsdagavond met een 96-72 overwinning tegen Feyenoord Basketball Rotterdam. De Leidse ploeg kan zich donderdagavond reeds plaatsen voor de halve finale door de tweede wedstrijd, die in Rotterdam gespeeld wordt, in winst om te zetten.

Het is zaak dat Zorg en Zekerheid Leiden scherp aan de start verschijnt. Dat was dinsdag door allerlei mogelijke oorzaken niet echt het geval. Zeker voor rust kon Feyenoord Basketball Rotterdam steeds aanklampen. Met name Trevor Setty was op schot. De Amerikaanse schutter noteerde voor de pauze al 16 van zijn uiteindelijke 23 punten.

Dat de marge opliep naar 24 punten is vooral te danken aan de eindsprint in het vierde kwart. Feyenoord was teruggekomen tot 72-64, maar moest daarna nog een 24-8 run incasseren.

Nu moet er even teruggeblikt worden naar vorig seizoen. Zorg en Zekerheid Leiden reisde met een 1-0 voorsprong naar Leeuwarden af. Enkele uren later keerde de Leidse ploeg met een nederlaag terug naar Leiden, waar Aris in de derde wedstrijd dan eindelijk definitief werd verslagen. Alleen maar om aan te geven dat 1-0 slechts één gewonnen wedstrijd is en niets meer dan dat.

Feyenoord, dat toen nog als Forward Lease Rotterdam opereerde, haalde een huzarenstukje uit. De Rotterdammers hadden in de eerste wedstrijd dik klop gekregen van New Heroes Den Bosch. Iedereen rekende al op een 2-0 voor de Bosschenaren, maar zo ver kwam het niet. Forward Lease pakte de thuiswedstrijd en rekende vervolgens in Den Bosch met New Heroes af. Een absolute verrassing die niemand aan zag komen. Alleen maar om aan te geven dat er in de play-offs altijd verrassingen plaats kunnen vinden en dat één zege en vier winstpartijen in de reguliere competitie geen enkele zekerheid biedt voor plaatsing voor de halve finale.

Die halve finale begint volgende week donderdag. Als Zorg en Zekerheid Leiden zich daarvoor plaatst, dan mag de Leidse ploeg met een thuiswedstrijd beginnen. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat Feyenoord donderdagavond in eigen huis van Zorg en Zekerheid Leiden wint. In dat geval staat de beslissende wedstrijd gepland voor zondag 5 mei om 14.00 uur.

De wedstrijd in Rotterdam begint donderdagavond om 19.45 uur. Het is niet al te ver van Leiden vandaan en vanwege de vakanties is het wat minder druk op de weg. Dus trek naar Rotterdam en laat zien dat je voor Zorg en Zekerheid Leiden bent.


Eredivisie Feyenoord Play-offs Preview

Meer nieuwsberichten