Zorg en Zekerheid Leiden heeft woensdagavond de eerste wedstrijd voor de play-offs tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in winst omgezet. In Arena 1574 werd het 91-68. Vrijdagavond vindt om 19.45 uur het tweede duel tegen Feyenoord plaats. Mocht Zorg en Zekerheid Leiden ook deze wedstrijd winnen, dan plaatst de ploeg van coach Doug Spradley zich voor de halve finale van de play-offs.

Het zal een ander duel worden dan afgelopen woensdag. Voor Feyenoord is het namelijk ‘win or go home’. Vaak is dat een extra motivator voor een team dat met zijn rug tegen de muur staat. Kai Edwards, die toch een sterk seizoen speelde voor de Rotterdammers, kwam in het stuk niet voor. De lange center kwam niet verder dan 2 punten en 4 rebounds. Als Feyenoord wat wil, dan zal het meer productie van de centers moeten krijgen, want Ivo de Vreede (1 punt en 2 rebounds) en Pieter Buijs (0 punten en 1 rebound) droegen ook weinig bij.

Coach Tim Arns probeerde het nog even met een zone, maar dat leverde geen succes op. Zaba Bangala powerde zich nog wel naar 17 punten, Trenton Gibson noteerde 14 punten en Anthony Racine kwam door vier driepunters tot 12 punten. Ook Maik Bouwer scoorde met 11 punten nog in de dubbele cijfers.

Is aanvallen dan een probleem voor Feyenoord? 68 punten is misschien wat aan de magere kant, maar dat heeft ook te maken met 14 turnovers en een laag schotpercentage (43,4%). De Rotterdamse verdediging legde Zorg en Zekerheid Leiden ook geen strobreed in de weg. De Leidse ploeg werkte af tegen 52,2%, pakte meer rebounds (37 om 30) en was met 8 turnovers ook zuinig op de bal.

Een groot pluspunt was natuurlijk het spel van Luuk van Bree (20 punten, 6 uit 10 schot, 3 driepunters), Brock Gardner (20 punten, 9 uit 15 schot, 2 driepunters, 8 rebounds) en Tajion Jones (15 punten, 5 uit 10 schot, 2 driepunters). Maar er waren ook sterke rollen weggelegd voor Maarten Bouwknecht, Marijn Ververs, Roeland Schaftenaar en Lucas Kruithof. Alex Gross had het lastig, maar sloot niettemin toch af met 8 punten en 5 rebounds.

Zorg en Zekerheid Leiden kan er dus van uitgaan dat Feyenoord messcherp aan de start zal staan en de huid duur wil verkopen. Slagen de Rotterdammers er in om de wedstrijd winnend af te sluiten, dab volgt zondagmiddag om 14.00 uur de beslissende wedstrijd in Leiden.


BNXT_League Eredivisie Feyenoord Play-offs Preview Zeeuw&Zeeuw

Meer nieuwsberichten