Na het bekerintermezzo van de afgelopen dagen tegen Donar gaat de eindfase van de Domestic League in. Nog vier speelronden en dan maakt het volledig Nederlandse gebeuren plaats voor de crossborderfase. Zorg en Zekerheid Leiden hervat de Nederlandse competitie aankomende zaterdag met een uitwedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball (aanvang 19.45 uur).

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball wisselt goede resultaten af met onverwachte nederlagen. Thuis winnen van Donar, Yoast United en Aris Leeuwarden is natuurlijk een goede zaak, maar daar staat dan weer een forse nederlaag in eigen huis tegen Den Helder Suns tegenover. In uitwedstrijden loopt het ook nog niet zo lekker voor de Rotterdammers. Alleen van Apollo Amsterdam en Basketbal Academie Limburg werd gewonnen.

Dit zijn dan ook redenen dat Feyenoord momenteel buiten de Elite Gold valt, al zijn de Rotterdammers nog zeker niet kansloos. Het verschil tussen de zevende plaats, waar de manschappen van Toon van Helfteren zich op dit moment bevinden, en de derde plaats is maar vier punten en daarbij moet dan rekening gehouden worden met het feit dat Feyenoord nog een wedstrijd tegoed heeft.

Buiten het duel tegen Zorg en Zekerheid Leiden speelt Feyenoord nog tegen Heroes Den Bosch (uit), Donar (uit), Den Helder Suns (uit) en Basketbal Academie Limburg (thuis). Feyenoord zal er zeker op gebrand zijn om zaterdag de volle winst te behalen. Hoe minder averij de ploeg oploopt tegen de drie grote clubs, des te groter zijn de kansen om via winst in de laatste twee wedstrijden alsnog de Elite Gold te bereiken.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden liggen de zaken wel iets anders. De Leidse formatie staat op een tweede plaats en kan zich bij winst in Rotterdam verzekeren van deelname aan de Elite Gold (tien wedstrijden tegen de top-5 van België) en de Nederlandse play-offs. Winnen in Rotterdam betekent dat Zorg en Zekerheid Leiden één ploeg kan afschrijven. Dat op zich is niet voldoende, maar deze zaterdag spelen Donar en Yoast United ook tegen elkaar. Een van deze ploegen kan de formatie van Doug Spradley niet meer achterhalen, al moet Zorg en Zekerheid Leiden dan wel winnen.

Feyenoord nam recent afscheid van Marijan Obad (ex-Basketbal Academie Limburg). Tijdens de bekerwedstrijd in Zwolle was Devine Eke aandachtig toeschouwer. Deze Amerikaan van Nigeriaanse afkomst moet de selectie van de Rotterdamse ploeg op peil brengen. Of de 2.02 meter lange forward zaterdag al zijn debuut zal maken, is nog niet duidelijk.

Datzelfde geldt oveigens ook voor David Collins. De nieuwste aanwinst van Zorg en Zekerheid Leiden is eveneens nog in afwachting van zijn werkvergunning. Het ligt wel in de lijn der verwachting dat Worthy de Jong zaterdag zijn rentree maakt in de Nederlandse competitie. De selectie van Spradley telt geen serieuze blessures en kan dus op volle sterkte aantreden en hopelijk tegen het lange team van Feyenoord (in Ivo de Vreede, Terrence Bieshaar en Jeroen van der List lopen er drie spelers van 2.06 meter of langer rond) dezelfde intensiteit aan de dag kan leggen als in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Donar.


BNXT_League Eredivisie Feyenoord Preview Zeeuw&Zeeuw

Meer nieuwsberichten