De cross-border fase is afgerond, het is nu tijd voor de Nederlandse play-offs. Zorg en Zekerheid Leiden gaat als tweede geplaatste aan de play-offs beginnen. En dat gaat in de kwartfinale gebeuren tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De openingswedstrijd staat gepland voor aankomende woensdag in Arena 1574, aanvang 20.00 uur.

De kwartfinale van de play-offs is een best of three. De ploeg die als eerste twee wedstrijden wint, gaat door naar de halve finale. Wedstrijd 2 staat geprogrammeerd voor vrijdag 10 mei om 19.45 uur. Een eventuele wedstrijd 3 zou dan zondag 12 mei om 14.00 uur zijn.

Zorg en Zekerheid Leiden speelde dit seizoen twee wedstrijden tegen Feyenoord. Op 22 oktober werd in Rotterdam tegen het toen nog ongeslagen Feyenoord met 73-80 gewonnen. Op 6 januari werd het in Leiden 78-58.

Feyenoord is een onberekenbare tegenstander omdat er veelal geïmproviseerd basketbal wordt gespeeld. Topscorer van de ploeg is spelmaker Trenton Gibson, die gemiddeld goed is voor 17.5 punten per wedstrijd. Daarnaast pakt de Amerikaan 4.7 rebounds en deelt 4.5 assists uit.

Zaba Bangala is de één-tegen-één specialist. De Zweed noteert gemiddelden van 14.3 punten, 9.2 rebounds en 3.2 assists per wedstrijd. Zijn vrije worpen gaan niet altijd goed. Over het hele seizoen komt hij aan een percentage van 54,3%, maar afgelopen vrijdag schoot hij 9 van zijn 14 vrije worpen mis. Had hij dat iets beter gedaan, dan had niet Feyenoord maar LWD Basket de tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden geweest.

De derde steunpilaar is power forward Kai Edwards. Hij is inside handig en komt tot een gemiddelde van 12.6 punten per wedstrijd. Verder plukt hij 8.9 rebounds van de borden, waarbij hij opvallend veel aanvallende rebounds pakt, namelijk 3.6 per wedstrijd.

In de twee wedstrijden tegen Feyenoord beschikte de formatie van coach Tim Arns nog over de Amerikaan Stacy Beckton. Hij is er niet meer bij. In zijn plaats speelt de Anthony Racine. De Fransman noteert gemiddeld 12.6 punten per wedstrijd. Voeg aan dit team nog roleplayers als Maik Bouwer, Mack Bruining, Pieter Buijs, Isai Sow, Caleb Vijber en Ivo de Vreede aan toe en je hebt een ploeg die het elke tegenstander lastig kan maken. Zorg en Zekerheid Leiden zal zeker op z’n tellen moeten passen en steun van het publiek is meer dan gewenst.

Mocht Zorg en Zekerheid Leiden de halve finale bereiken, dan speelt het daarin tegen de winnaar van de serie tussen Landstede Hammers en LWD Basket. Zorg en Zekerheid Leiden heeft dan thuisvoordeel. Deze serie, nogmaals als Zorg en Zekerheid Leiden met Feyenoord weet af te rekenen, begint op woensdag 15 mei in Arena 1574. De andere data zijn dan vrijdag 17 mei, zondag 19 mei (thuis). Het is een best of five en dat betekent dat er ook nog gespeeld kan worden op woensdag 22 mei en vrijdag 24 mei (thuis).

Maar first things first: Feyenoord! Tot woensdag!


BNXT_League Eredivisie Feyenoord Play-offs Preview Thuiswedstrijd Zeeuw&Zeeuw

Meer nieuwsberichten