Na de prachtige zege tegen Filou Oostende van afgelopen zaterdag mag Zorg en Zekerheid Leiden komende vrijdag weer aan de slag. Dan neemt de formatie van coach Doug Spradley het in Hasselt op tegen Hubo Limburg United. Het duel begint om 20.30 uur.

In het voorseizoen kwam Zorg en Zekerheid Leiden al eens uit tegen Hubo Limburg United. De Leidse ploeg wist dat duel in Hasselt niet te winnen. Na een ruststand van 45-34 werd het 79-72 voor de Belgische formatie. Marijn Ververs was op 18 september 2022 goed voor 17 punten. Luuk van Bree droeg 12 punten bij. Wesley Alcegaire sloot het duel met 10 punten af. Aan Belgische zijde kwamen de meeste punten van de Amerikaanse spelmaker Alex Stein (15), Maxime de Zeeuw (15) en Quentin Serron (12).

Limburg United kwalificeerde zich pas op het eind voor de Elite Gold. De formatie uit Hasselt sloot de nationale fase af met 10 overwinningen en 8 nederlagen. Daar zaten onder meer overwinningen tegen Telenet Giants Antwerp en Spirou Basket Charleroi bij. Kangoeroes Basket Mechelen en Filou Oostende waren echter twee keer te sterk voor Limburg United.

In de Elite Gold opende Limburg United in eigen huis met een 84-77 overwinning op Heroes Den Bosch. De Belgische formatie won het laatste kwart met acht punten verschil en legde daar dus de basis voor de winst. De Amerikaanse guard Myles Cale kwam van de bank tot 22 punten. Maxime de Zeeuw vertrok ook van de bank en was uiteindelijk goed voor 16 punten. Jonas Delalieux tekende voor 19 punten. Yannick Desiron greep 9 rebounds. Alex Stein en Cliff Hammonds deelden ieder 6 assists uit. De Belgische formatie was ook 13 keer succesvol van achter de driepuntslijn. Zeven verschillende spelers waren doeltreffend.

Afgelopen zaterdag vielen de driepunters in Groningen minder goed. Donar won dat duel overigens in de slotfase met 68-66. Cale mocht tegen Heroes nog flink aan de scorebel trekken, in MartiniPlaza wist hij geen punt te scoren, al werd hij wel – net als Delalieux – de beste rebounder met 6 stuks. Stein werd topschutter met 18 punten. De Zeeuw en Leander Dedroog kwamen allebei van de bank tot 10 punten. Stein deelde ook nog 4 assists uit.

Quentin Serron is overigens sinds 19 november door een blessure niet meer in actie gekomen voor Limburg United.

Als Zorg en Zekerheid Leiden dezelfde intensiteit als tegen Filou Oostende aan de dag legt, dan zijn er zeker winstkansen. Daarmee kan de Leidse formatie weer een stap dichter bij rechtstreekse plaatsing voor de halve finales (en thuisvoordeel) van de Nederlandse play-offs komen.

Overigens komt Zorg en Zekerheid Leiden volgende week maar liefst twee keer in eigen huis in actie. Op woensdag 29 maart wordt aangetreden tegen Kangoeroes Basket Mechelen (met wie de ploeg nog een appeltje te schillen heeft) en op zaterdag 1 april speelt Zorg en Zekerheid Leiden in de Vijf Meihal tegen Spirou Basket Charleroi.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie Limburg_United Preview

Meer nieuwsberichten