Zorg en Zekerheid Leiden speelt deze donderdag de derde wedstrijd in de Domestic Round. Om 20.00 uur wordt de bal opgegooid in de Apollohal, waar de Leidse ploeg het dan opneemt tegen Apollo Amsterdam. Op dit moment staan beide ploegen op gelijke hoogte met allebei één gewonnen en één verloren wedstrijd.

Apollo Amsterdam, dat dit seizoen in Wierd Goedee een nieuwe coach op de bank heeft zitten, speelde in elk geval een opmerkelijke openingswedstrijd in de eigen thuishaven. In het duel tegen The Hague Royals was de stand na één kwart 4-5 en gingen beide ploegen rusten met een 16-16 stand. Basketbalarchivaris Jacob Bergsma moest tot 10 januari 1959 teruggaan om een wedstrijd te vinden waarin beide ploegen samen aan 32 punten kwamen. Dat was in een wedstrijd tussen het Haagse Argus en het Rotterdamse The Arrows. Daar stond het 13-19.

Zo’n lage ruststand was een teken dat de eindstand ook laag zou zijn. Met een buzzerbeater drietje van Tibor Taras ging de winst naar de Amsterdammers: 47-46. Twee dagen later wisten de Amsterdammers het netje beter te vinden. Alleen al in het eerste kwart kwam de teller op 19, op dat moment hetzelfde aantal als gastheer Donar. Daar bleef het bij want aan het einde gaf het scorebord 96-60 in Gronings voordeel aan.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat de Amerikaan Justin Mitchell nog niet mee heeft gespeeld. Veel druk komt dan op de schouders van Dexter Hope, Berend Weijs en Sergio de Randamie te liggen.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich goed hersteld van de nederlaag bij Heroes Den Bosch. Tegen Yoast United startte de ploeg van coach Geert Hammink heel sterk. In het eerste kwart werd Yoast United volledig overlopen, met een kwartstand van 28-10 tot gevolg. Daarmee legde Zorg en Zekerheid Leiden een prima basis voor de uiteindelijke 104-82 overwinning.

Voor wie naar de Apollohal gaat: let op, want het is in de omgeving van de hal betaald parkeren.