Zorg en Zekerheid Leiden komt zaterdag in de eigen Vijf Meihal voor het eerst dit seizoen in actie tegen Apollo Amsterdam. De wedstrijd in de hoofdstad werd nooit gespeeld doordat de apparatuur dienst weigerde en niet binnen drie kwartier was hersteld. Het duel begint zaterdag om 20.00 uur.

Apollo Amsterdam beleeft een moeilijk seizoen. De formatie van coach Wierd Goedee heeft alleen maar nederlagen geleden. Recent haakten in Matthias Runs en Yamill Wip ook nog eens twee spelers af. Het maakt het er voor de Amsterdamse formatie niet makkelijker op.

Het grootste gevaar komt van Kester Ofoegbu. De Amerikaan is per wedstrijd goed voor 17 punten, 6.7 rebounds, 2.0 assists en 1.4 steals. Deividas Kumelis speelt al een paar jaar in Nederland en is altijd wel goed voor een handvol assists. Dit seizoen komt de Litouwer gemiddeld tot 4.2 assists.

Mees van t Hoff, die de afgelopen twee seizoenen uitkwam voor Zorg en Zekerheid Leiden, is in de meeste gevallen de startende center voor de Amsterdamse formatie. Gemiddeld is hij goed voor 8.2 punten, waarvan gemiddeld één driepunter per duel.

Het is de voorlaatste wedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden in de Domestic League. Na aankomende zaterdag volgt een week later ook nog een thuiswedstrijd tegen Yoast United. Daarna kan de Leidse ploeg aan de Elite Gold beginnen. Er volgen dan vijf thuis- en vijf uitwedstrijden tegen de vijf beste ploegen van België. Na eerste wedstrijd in de crossborder fase volgt ook nog op 12 maart de bekerfinale in Zwolle tegen Landstede Hammers.

Voor Maarten Bouwknecht, Marijn Ververs en Luuk van Bree staat er nog een druk programma op de rol. De drie spelers van Zorg en Zekerheid Leiden behoren tot de 14-koppige selectie van de Orange Lions die nog twee WK-kwalificatiewedstrijden moeten afwerken. Op 23 februari speelt het Nederlands team thuis tegen Georgië, op 26 februari staat een uitwedstrijd tegen Oekraïne gepland.


ApolloAmsterdam BNXT_League Eredivisie OrangeLions Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten