Zorg en Zekerheid Leiden neemt het zaterdag in Amsterdam op tegen Apollo. Uitwedstrijden in de Apollohal zijn voor Zorg en Zekerheid Leiden niet de makkelijkste. De Amsterdammers sluiten de rij in de Dutch Basketball League, maar een kat in het nauw kan vaak rare sprongen maken.

Vorig seizoen was voor de Amsterdammers wel heel apart. Zorg en Zekerheid Leiden speelde de eerste twee competitiewedstrijden binnen drie dagen. De jeugd van Apollo zat in Amerika en de ploeg van de nog immer fanatiek coachende Patrick Faijdherbe moest het met zes man opknappen tegen een Leidse ploeg die op volle toeren draaide.

Later in het seizoen stuitten de twee ploegen voor de beker ook op elkaar. In het eerste duel in Leiden won de thuisploeg met 33 punten verschil. Groot was de verbazing dat dezelfde Leidse spelers in Amsterdam tegen een achterstand van 20 punten aankeken. Het Leidse schip zonk echter niet en hervond de juiste koers om alsnog winnend over de eindstreep te komen.

Daarna waren er nog twee competitieduels, waarbij Zorg en Zekerheid Leiden het in de bij tijden koude Apollohal opnieuw lastig had, maar opnieuw de winst wist te pakken.

De plaaggeesten in die tijd waren vooral Aron Royé, Dimeo van der Horst en Berend Weijs. Van dat trio is alleen Weijs nog over. De nieuwe Amsterdamse helden zijn Xavier Cannefax en Mladen Vitkovic. Met Dexter Hope, Matthew van Tongeren en Jesse Markusse zouden de Amsterdammers toch materiaal moeten hebben dat niet hoort bij de hekkensluiter van de Dutch Basketball League.

Zorg en Zekerheid Leiden speelde woensdagavond niet groots tegen Aris Leeuwarden, maar wist het duel wel te winnen met 73-62. Als alles goed is, dan maakt Nuni Omot zaterdag in de Apollohal zijn debuut voor de formatie uit de Sleutelstad.

Honsbeek Media verzorgt een livestream van dit duel, dat om 20.00 uur begint. Liefhebbers van livestats kunnen hier terecht. Voor de mensen die naar de hal willen komen, houd er rekening mee dat er betaald parkeren is.


ApolloAmsterdam Eredivisie Preview

Meer nieuwsberichten