Samen met zijn kersverse vrouw Tatum nam Emmanuel Nzekwesi vandaag zijn intrek in een appartement in Voorschoten. De 2.03 meter lange forward verbleef al enige tijd in Amsterdam om zijn huwelijk te vieren. Nu is het tijd om de focus op Zorg en Zekerheid Leiden Basketball te richten.

Nzekwesi was al op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten vertrokken om zich verder te bekwamen als basketballer. Via de Byron Nelson Trophy Club (High school) kreeg hij de kans om op Oral Roberts zijn collegebasketbalperiode door te brengen. Na vijf seizoenen kwam daar een einde aan. Iets vroeger dan gepland door de komst van het coronavirus. De nu nog 22-jarige Nzekwesi (op 5 september wordt hij 23) sloot het seizoen met gemiddeld 16.3 punten en 9.9 rebounds af.


Bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball lijkt een grote rol weggelegd te zijn voor Nzekwesi. Met zijn mooie appartement in Voorschoten is hij erg blij. Nu is het tijd om weer te gaan basketballen. Voor Nzekwesi kan het niet vroeg genoeg zijn. “Ik kan niet wachten om te beginnen. Mijn doel is om een kampioenschap naar Leiden te brengen. Ik ga er alles aan doen om mijn doel te bereiken!”


EmmanuelNzekwesi Eredivisie

Meer nieuwsberichten